7 tips bij het kopen van een nieuwe auto

Dat we hier op Guytalk.nl liefhebber zijn van mooie auto’s dat moge duidelijk zijn. Toch neemt het kopen van een nieuwe auto best nogal wat rompslomp met zich mee. Je weet niet wat er aan de auto mankeert, hoe zuinig is de auto en hoe zit het met de verzekeringen? In dit artikel geven we je een aantal belangrijke tips bij het kopen van een nieuwe – of tweedehands – auto.

1. Doe onderzoek

Het belangrijkste om te weten voordat je een auto koopt, is dat kennis macht is. Het is niet slim om bij een dealer langs te gaan zonder eerst de auto te hebben onderzocht die je wilt kopen. Je kunt zo ongeveer alles wat je wilt weten over een auto online ontdekken. Als je bijvoorbeeld overweegt om een tweedehands auto te kopen via een platform als bijvoorbeeld Gaspedaal.nl of een andere aanbieder, dan is het verstandig van te voren model-specifieke kennis te hebben over een bepaald model. Heeft een oud model bijvoorbeeld last van lekkages? Of hoe zit het met de vervangingen van distributieriemen? Het kennen van de auto is daarnaast een handig onderhandelingsinstrument.

2. Kijk goed rond

Tenzij er een noodsituatie is, moet je rondkijken voordat je een auto koopt. Ik heb een vaste regel als ik op zoek ben naar een auto: ik zorg er altijd voor dat ik minstens één dealer verlaat. Op deze manier weet ik altijd hun bodemprijs, vaak gegeven aan mij net voordat ik vertrek. Het kan ook zinvol zijn om autodealers buiten de stad te verkennen. Dealers prijzen hun voertuigen anders, afhankelijk van hun locatie.

3. Kijk naar zowel nieuwe als gebruikte auto’s

Het kopen van een lichtgebruikte auto is in veel gevallen de beste manier om geld te besparen bij de aanschaf van een voertuig. Een grote reden achter deze logica is dat nieuwe auto’s aanzienlijk in waarde dalen op het moment dat ze de showroom uitrijden. Zorg er uiteindelijk voor dat je het koopproces met een open blik ingaat, rekening houdend met zowel nieuwe als gebruikte auto’s. Weeg alle voors en tegens af voordat je een definitieve beslissing neemt.

4. Gebruik het internet

Online een auto kopen is zeker een optie om te overwegen. Ten eerste vermijd je volledig het gedoe van het dealen met vervelende autoverkopers. En ten tweede zou je een veel betere prijs kunnen krijgen. Overweeg dit: een verkoper op de showroom probeert de hoogst mogelijke prijs te bedingen, omdat zijn commissies gebaseerd zijn op een percentage van de verkoopprijs. Aan de andere kant krijgt een internet sales manager meestal een vast salaris en krijgt een bonus betaald, gebaseerd op het volume. Als je besluit om online een auto te kopen, dan kan je altijd nog terecht voor een proefrit en een auto-check voordat je daadwerkelijk tot koop overgaat.

5. Let op je autoverzekering

Neem de kosten van de autoverzekeringspremie mee in de aankoopprijs van je auto. De kosten van het verzekeren van een auto zijn een belangrijke factor in de totale kosten van het voertuig. Ontvang offertes van verzekeringspremies online door informatie te geven over het merk en het model en persoonlijke informatie van de auto, waaronder leeftijd, staat en geschiedenis. Een voorbeeld is een autoverzekering van Diks, een verzekeraar waar dit gemakkelijk op te vragen is.

6. Vermijd impuls aankopen

Voorkom impulsaankopen door uitgebreid onderzoek te doen voordat je een voertuig koopt. Het kopen van een auto in een opwelling is een riskante onderneming. Je kunt je bijvoorbeeld soms te laat realiseren dat je de auto niet kunt betalen, of merken dat de prestaties van de auto niet aan je verwachtingen voldoen.

7. Ga altijd voor een testritje

90% van de mensen die een nieuwe auto kopen, maken een testrit. Zorg ervoor dat je niet bij die andere 10 procent hoort. Je wilt de auto om verschillende redenen uittesten, maar comfort moet voorop staan. er zullen auto’s zijn die simpelweg niet comfortabel aanvoelen, sla deze dan ook over. Als je kinderen hebt, neem ze dan mee op de proefrit. Hun comfort is ook belangrijk, en geloof me, ze zullen je hun eerlijke beoordeling van de auto geven. Let op zaken als besturing, de gevoeligheid van de remmen en het zicht in de auto.

Uiteindelijk is het kopen van een auto een belangrijke aankoop en het is belangrijk om elk aspect van het proces te onderzoeken. Laat jezelf informeren zodat je goed voorbereid kunt onderhandelen om de best mogelijke deal te krijgen voor een nieuwe of gebruikte auto. Door de tips in dit artikel te volgen, krijgt je de best mogelijke prijs voor je volgende auto. Succes!