Dé herenmode trends van dit najaar

De dagen worden langzaam korter, de temperaturen dalen en de gure, ijzige winter komt steeds dichterbij. Hoog tijd dus om de achtergebleven zomerkleding weer ver achterin de kledingkast te stoppen en de lange mouwen en truien weer tevoorschijn te toveren. Deze herfst en winter is er weer genoeg te experimenteren met verschillende stijlen, maar als je graag een beetje in lijn wilt lopen met de trends van dit najaar, dan kan je met dit artikel in ieder geval goed vooruit.

darkcolors

Donkere kleuren overheersen

Zeg de felle zomerkleurtjes bijvoorbeeld maar grotendeels gedag: deze herfst en winter worden het vooral de donkere kleuren die het straatbeeld zullen overheersen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooie bruine broek die gecombineerd wordt met een donkere trui en muts. Ook de schoenen zijn dit jaar in het bruin weer helemaal in, en dan hebben we het vooral over grote, bruine leren stappers. Waar je deze stoere mannenkleding voor de herfst en winter kunt scoren? Onder andere bij Suitable Shop, waar je tevens terecht van voor toffe Brax broeken.

longcoat

Lange jassen

Jassen die net voorbij je riem komen zijn wellicht leuk in de zomer, maar deze herfst en winter moet je kledingkast ruimte maken voor lange jassen. Ook vorig jaar waren deze al goed in trek, maar dit jaar zijn ze weer helemaal terug. Combineer de lange jas met bovenstaande elementen, en je hebt gegarandeerd een geweldige herfst en winter-outfit waar je gezien mee mag worden.

boots

Leren schoenen zijn terug!

Vorig jaar waren ze al helemaal hot, maar ook deze herfst en winter mag je gezien worden met een stel flinke stevige leren schoenen. Geweldig zijn bijvoorbeeld hoge leren schoenen die over je broek heen zitten en je een stoere look geven. Let wel op wat voor soort broek je hierbij draagt: te baggy jeans vallen over de schoenen heen en doen het effect teniet, terwijl te skinny broeken de schoen juist weer veel te lomp en groot laten lijken.

lumber

Houthakkers style!

Je hebt wellicht gezworen nooit zo’n houthakkers-overhemd te dragen, maar als je een beetje mee wilt deze herfst en winter, dan kan je er niet omheen. De grove ruiten op een mooi gedetailleerd overhemd zijn juist helemaal hot deze seizoenen. Een stoer houthakkersoverhemd boven een bruine broek en grote leren schoenen? Dat mag absoluut! En dan kan er meteen een klein baardje bovenop, nietwaar?

leather

Leren jacks

Oke, om toch even terug te komen op het puntje hierboven. Wat wél kan dit seizeon, is een stoere leren jack: dé fundamental voor de man. Een klassiek leren jack kent een plekje in iedere wardrobe van de man en zeker dit najaar kan je met een leren jack prima vooruit. Kleurtips: bruin en zwart leer.