Naast een grote interesse in gadgets, games, rides en babes houden we bij GuyTalk.nl ook van iets heel anders: lekkere muziek. Vanaf vandaag zetten we elke week één muzikant, rockband, reggaester of pop-idool in de spotlights. Deze week in de schijnwerpers? De Ierse rockband U2!

u21

Van Feedback tot rocksterren
Het was in de herfst van 1976 dat Larry Mullen aan de Mount Temple High School in Dublin een bandje wil begonnen. Al snel komt hij in contact met Paul Hewson (Bono), Dave Evans (The Edge) en Adam Clayton. Samen beginnen zij het bandje Feedback, waarmee ze in Ierland al snel populariteit boeken dankzij hun energieke sounds. Twee jaar later werd U2 geboren, en sindsdien ging het snel.

Terwijl U2 al in 1980 aardig wat aandacht verkreeg dankzij hun televisiedebuut in The Late Late Show van de Ierse publieke omroep RTE, was het pas in 1983 dat de band pas echt bekend werd bij het grote publiek. In dat jaar brachten de rockers het album War uit, dat onder andere bestond uit de twee wereldhits New Year’s Day en Sunday Bloody Sunday. Het markeerde het begin van een gigantisch succes en voor velen is de band dan ook de grootste band aller tijden.

Bono
Dé onbetwiste ster uit U2 is zonder twijfel Bono. De rocker is al vanaf het begin van zijn roem bezig met aandacht vragen voor de minder bedeelden in de wereld. Zo gaat hij regelmatig op bezoek bij wereldleiders om aandacht te vragen voor verschillende problemen in derde wereldlanden, zoals armoede en honger. In 2005 trad de band dan ook op tijdens een benefiet festival in de Amsterdam ArenA, de stad waar de rockers september dit jaar terugkeren voor nóg een concert. Wil je zelf ook nog tickets kopen voor U2? Dan moet je snel wezen. De kaartjes voor een van de meest populaire bands ter wereld zijn namelijk binnen no-time uitverkocht.

Ook niet onbelangrijk te vermelden: in 2006 werd Bono genomineerd voor de Nobelprijs van de Vrede. Ook ontvingen zij in hetzelfde jaar de Conscience Award van Amnesty International. We kunnen er heel veel over praten, maar eigenlijk moet je gewoon van de muziek van U2 genieten. Precies om die reden hebben we een aantal must-haves voor je verzameld. Onze albumtips? The Joshua Tree, War & How To Dismantle An Atomic Bomb!