Hot in Holland: Shisha roken!

Mocht je weleens in Egypte of Turkije op vakantie zijn geweest, dan zal je ongetwijfeld weleens een waterpijp op je terrasje hebben zien staan. Als echte GuyTalk-man is de kans zelfs groot dat je je er vervolgens zelf aan hebt gewaagd. Tegenwoordig hoef je alleen écht niet meer per se naar het buitenland om van een waterpijp te genieten. Steeds meer westerse landen raken in de ban van de waterpijp, en ook in Nederland is dit ‘sociale medium’ booming!

What the… shisha?!
Terwijl ze jaren geleden de waterpijp voor het eerst in India aan hun mond zetten, wordt de pijp, ook wel bekend als Shisha, steeds vaker in westerse landen gebruikt. Voor wie nog nooit een waterpijp heeft gerookt en geen idee heeft waar we het over hebben, een korte uitleg: De (smaak)tabak wordt met behulp van een kooltje opgewarmd, waarna de rook vervolgens met een slang door het water wordt gezogen en je een lekkere, frisse of zoete smaak inhaleert (De tabak is in tal van verschillende smaken te koop, van appel tot zoethout en van appeltaart tot mango!). Klinkt simpel, right? Precies: simpel en érg lekker.

hookahWaar je tegenwoordig ook bent, er is altijd wel een spot in de buurt waar je kan genieten van een lekkere Shisha. Op het terras in je eigen stad, of gewoon in de achtertuin met je benen in de lucht en een stel vrienden om je heen. Een waterpijp is namelijk, naast dat het erg lekker is, ook nog eens het ultieme sociale medium. Even die telefoons aan de kant en gewoon eens een goed gesprek voeren onder het genot van de lekkerste soorten smaaktabak.

De frisse en fruitige smaak van de smaaktabak is voor veel mensen dan ook de grootste reden om zichzelf wél aan de waterpijp te wagen, en niet aan bijvoorbeeld een pakje sigaretten. Veel personen gebruiken de waterpijp daarnaast om van hun rookverslaving af te komen: shisha bevat namelijk slechts 0,5% nicotine en 0% teer. Sommige winkels, zoals Premium-Hookah’s, bieden zelfs natuurlijke tabaksoorten aan, die 0% van beide boosdoeners bevatten. Terwijl bij het roken van een sigaret de inhoud daadwerkelijk wegbrandt, en shisha tabak enkel verhit wordt, komen er bij het roken van de waterpijp veel minder schadelijke stoffen vrij. Nee, gezond is het niet, maar als we zelf mogen kiezen steken we veel liever een pijpje aan dan een sigaret.

Ook Sherrief Hefny, eigenaar van de website Premium-Hookahs.nl, ziet een sterke stijging in de populariteit van het roken van shisha: “Grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag ruilen haar coffeeshops en cafés liever in voor moderne traditionele Shisha lounges. Een plek waar jong en oud bij elkaar komen om onder het genot van een bak thee of koffie van de waterpijp te roken,” vertelt de ondernemer. “Het is een traditionele manier die nu ingezet wordt als modern sociaal communicatie middel. Waar grote technologische veranderingen in de samenleving ontstaan zoals de individualisering van de maatschappij en de elektronisering van communicatie (denk aan Twitter, Instagram, Facebook, mobiele telefonie) ontstaan ook tegentrends. De stijging van het aantal Shisha lounges is een goed voorbeeld van zo’n tegentrend,” vervolgt hij.

Premium-Hookahs
premiumTerwijl er dus genoeg Shisha lounges aanwezig zijn (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht hebben inmiddels al zo’n 130 Shisha Cafe’s), is het ook heerlijk om thuis in je eigen vertrouwde setting te genieten van een lekkere waterpijpsessie. Via de website Premium-Hookah’s kan je dan ook tientallen verschillende waterpijpen kopen waarmee een chill en relaxed avondje gegarandeerd is. Van mini-pijpjes, die al voor €6,95 te krijgen zijn, tot verschillende soorten smaken tabak, kooltjes, kristallen vazen en enorme traditionele Egyptische pijpen. Het bedrijf, dat ooit begon op de zolderkamer van Sherrief, is inmiddels namelijk uitgegroeid tot een groot bedrijf inclusief showroom met een groot magazijn aan de Bink in Den Haag.

Zelf zijn we met de redactie van GuyTalk ook zeker niet onbekend met het roken van een waterpijp, dus speciaal om deze opkomende trend nog wat extra in de spotlights te zetten, mogen we in samenwerking met het bedrijf alle klanten die via onze website een waterpijp aanschaffen, een korting aanbieden van €5,- ! Gebruik hiervoor de kortingscode ‘guytalkshisha’.

Wij steken hier op de redactie in ieder geval nog een pijpje aan. Cheers!

Premium-Hookahs – Waterpijp & Shisha speciaalzaak