DUN – ‘s werelds dunste lederen portemonnee

”Elke man weet hoe vervelend het voelt om op een dikke portemonnee te zitten, dus waarom zouden we er nog steeds elke dag één in onze zak steken? ‘Met deze vraag in het achterhoofd is DUN ontworpen om slechts te dragen wat essentieel is.’ Met deze woorden opende de ontwerper van DUN zijn introductie over hun nieuwste ontwerp: ‘s werelds dunste portemonnee. Als man die zijn portemonnee in zijn kontzak draagt, vind ik weinig vervelender dan mijn auto in te stappen en op zo’n dik ding te gaan zitten om vervolgens oncomfortabel mijn reis voort te zetten.

Gelukkig voor mij heeft ontwerper Sjoerd van Dam daar binnenkort een oplossing voor. DUN beschikt over vier credit card vakjes en een ‘money strap’ om je geld gemakkelijk en veilig in op te bergen. ‘Het begon allemaal met het idee om een portemonnee te ontwerpen die je niet eens zou merken in je broekzak. Ik geloofde er sterk in dat het zowel mooi als functioneel kon zijn. Talloze prototypes en een heel jaar ontwikkelen verder is het gelukt! Met slechts 5mm dun zijn we er uiteindelijk in geslaagd om DUN ‘s Werelds dunste lederen portemonnee te maken!’

De portemonnee zal binnenkort aangeboden worden via Kickstarter voor een prijs tussen de 39 en 49 dollar. De eerste 100 ‘backers’ op de crowdfund website ontvangt de DUN portemonnee voor 29 dollar. Zodra de Kickstarter van start gaat, lees je het uiteraard op GuyTalk.nl. Check ook even onderstaande video!

1 comment

Geef een reactie