Betaalbare elektrische auto’s

Het is tegenwoordig steeds populairder om met een elektrische auto te rijden. We worden allemaal steeds duurzamer en willen daarom meedenken met goede oplossingen voor het milieu. Een daarvan is elektrisch rijden, maar voor veel mensen is een elektrische auto nog erg duur.

Elektrisch rijden

Op zich valt dat, relatief gezien, best mee. De goedkoopste elektrische auto die er is, is onder de 7000 euro en daarmee dus best betaalbaar. Nou is het natuurlijk zodat hier nog wel maandelijkse kosten bijkomen. Zoals bijvoorbeeld de autoverzekering. Omdat je niet teveel wil betalen voor je autoverzekering, kun je het beste even kijken via de volgende link. Hierop vind je de goedkoopste autoverzekering van Nederland. Of je nou een hele dure auto hebt of een auto die iets minder kost, een autoverzekering is een verplichting en waarom zou je voor de verzekering een hoofdprijs betalen terwijl dat niet nodig is?

Gemiddeld aantal KM per dag

We kijken voor deze auto’s wel naar een gemiddeld van 70 kilometer wat de auto per dag moet kunnen rijden. De gemiddelde afstand van woon- werkverkeer ligt rond de 35 kilometer en wanneer we de heen- en terugreis dus berekenen, komen we uit op 70 kilometer. De goedkoopste auto die, tweedehands, verkrijgbaar is, is de Renault Fluence. De actieradius van deze auto is gemiddeld 80 kilometer. Dat is voor een nieuwe elektrische auto niet erg ver, maar wanneer je een auto zoekt voor woon- werkverkeer dan is dat natuurlijk voldoende.

Elektrische auto voor gezinnen

Wanneer je een gezin hebt, heb je vaak een net iets ruimere auto nodig. Voor een gezin is de Nissan Leaf dan ook een goede tweedehands elektrische auto. De Nissan Leaf wordt tweedehands verkocht voor ongeveer 12.000 euro en ondanks dat, dat al bijna het dubbele is van de vorige auto, is deze natuurlijk een stuk ruimer dan de vorige auto.

Bijkomende kosten

Het scheelt natuurlijk een hoop in de maandelijks kosten dat een elektrische auto geen motorrijtuigenbelasting hoeft te betalen. Ook wordt er geschat dat een gemiddelde elektrische auto zo’n 50 procent minder onderhoudskosten heeft. Dat komt omdat er minder onderdelen in een elektrische auto zitten. Deze hebben allemaal dus ook minder onderhoud nodig. Ondanks dat is het toch belangrijk om een goede, passende autoverzekering af te sluiten. Voor de juiste, passende en hopelijk ook goedkoopste verzekering kun je het beste even een kijkje nemen op de volgende site. Hierop vind je namelijk alle verzekeringen bij elkaar zodat je in ieder geval weet dat je de juiste verzekering zal kiezen voor jouw situatie.