Deze torenhoge Europees Kampioene heeft vanwege haar lengte moeite om een man te vinden…

Een voormalig lid van het Olympische team van Groot-Brittannië heeft het zwaar. Taekwondo-ster Jade Slavin – uit County Durham – heeft namelijk nogal moeite met het vinden van een man. Nee, lelijk is ze niet, maar het kost haar nogal wat moeite om een man te scoren die haar lengte kan accepteren. Jade Slavin is namelijk maar liefst 1,93m groot.

Team GB

De 26-jarige Jade gaf toe dat ze haar gestalte haatte, voornamelijk dankzij wrede pesters die haar “lelijk” en “een freak” noemden. Toen ze 16 was besloot ze model te worden om haar zelfvertrouwen op te krikken, maar haar denkwijze veranderde pas echt toen ze op 21-jarige leeftijd een plek kreeg om Team GB in taekwondo te vertegenwoordigen. Ze won de Commonwealth Championships in Glasgow in 2014 en bereikte twee wereldkampioenschappen en Europese kampioenschappen.

Het werd al snel duidelijk aan Jade dat het haar lengte was die bijdroeg aan haar succes in de sport, omdat ze de beenlengte had waar andere atleten niets tegen konden doen. Jade zegt: “Toen ik op school zat, vond ik het vreselijk om groot te zijn, ik werd gepest voor mijn uiterlijk en ik was pijnlijk verlegen.” Het ding waar ik het meest mee worstelde was de opmerkingen van mensen toen ik aan het shoppen was. Ik hoorde en zag vaak mensen over mij fluisteren of sluwe foto’s van mij maken zonder dat ik wist. Dat was funest voor mijn zelfvertrouwen.

Een freak

“Ik heb in de afgelopen jaren veel vreselijke opmerkingen gehad van meisjes die fluisterden. Je hoort ook steeds dezelfde grap, het wordt vervelend. Ik ben lelijk genoemd, een freak. Ik haatte het om groot en anders te zijn, ik wilde gewoon net als elk ander meisje zijn dat hakken kan dragen en geen vreemde blikken en vervelende opmerkingen krijgt.”

Ze vertelt hoe haar sportcarrière de dingen voor haar veranderde: “Sinds ik bij Team GB kwam, was ik trots op wie ik ben. Ik vertegenwoordig mijn land! Het heeft me veel succes gebracht en als mensen nu op straat reageren en denken dat ik ze niet kan horen, lach ik alleen maar naar ze om ze oncomfortabel te maken. Maar soms maken mensen juist leuke opmerkingen en zijn ze simpelweg verbaasd over mijn lengte.”

Extreem lange benen

Een van de grootste problemen waar ik voor sta, is het vinden van kleding die past bij mijn extreem lange benen. Niet veel winkels bieden grote maten en als ze dat doen, is er niet veel keus. “Een andere probleem is daten, ik vind jongens leuk die even lang of langer zijn dan ik, en die zijn er nou eenmaal niet zo veel waar ik vandaan kom.