Dit zijn de meest opmerkelijke reizen die je gewoon kunt boeken

Een normale vakantie naar Spanje niets voor jou? Dan zijn deze reizen waarschijnlijk wél goed genoeg voor je!

Bezoek de Titanic tijdens de OceanGate Titanic Survey Expedition

Fan van de film? Wat dacht je van het echte werk?! OceanGate Expeditions zal een week lang bemande onderwateractiviteiten uitvoeren in de Noord-Atlantische Oceaan tijdens haar eerste Titanic Survey Expeditie.

Een eeuw is voorbij sinds het luxe stoomschip RMS Titanic haar tragische einde in de Noord-Atlantische Oceaan tegemoet kwam, nadat ze zich twee mijl naar de oceaanbodem stortte de beruchte botsing met een ijsberg tijdens haar eerste reis van Southampton naar New York. Een legende, nog voordat ze op zee lag. Haar passagiers waren een mengsel van de rijksten op aarde en armere immigranten. De Titanic wordt beschouwd als ‘s werelds bekendste schipbreuk. Vandaag, meer dan 100 jaar na het zinken, heeft de Titanic nog steeds een grote aanhang. Het verhaal van het zinken is het onderwerp geweest van talloze documentaire films, verschillende speelfilms en talloze artikelen.

Gezien de enorme schaal van het wrak en het puinveld, zullen meerdere missies uitgevoerd over meerdere jaren nodig zijn om het wrak volledig te documenteren en te modelleren. Dit onderzoek om afbeeldingen, video- en sonargegevens te verzamelen, zal een objectieve basis bieden om het verval van het wrak in de loop van de tijd te beoordelen en de ondergedoken geschiedenis te documenteren en te behouden.

De Titanic Survey Expedition zal een select aantal individuen toelaten om het schip te verkennen dat ooit het toppunt van weelde was, maar wiens reis tragisch zou eindigen met het verlies van meer dan 1.500 levens. Ook mee reizen? Dat kost je dan 105.000 euro.

Voor $143.000 bezoek je 4 continenten en 8 landen tijdens een waanzinnige trip

De Four Seasons Jet-wereldreizen zijn populair gebleken bij rijke wereldreizigers sinds ze in 2014 werden geïntroduceerd. Tijdens de tour neemt een aangepaste Four Seasons Boeing 757 passagiers over de hele wereld mee onderweg naar luxe hotels.

Alhoewel de reis van dit jaar, ‘World of Adventures’, al uitverkocht is, hoef je je geen zorgen te maken. Four Seasons heeft voor de herfst van 2019 een nieuwe 24-daagse rond-de-wereld reisroute aangekondigd. In de loop van de 24 dagen zullen reizigers in totaal acht landen bezoeken op vier continenten, van Seattle naar Kyoto, Bali, de Seychellen, Rwanda, Marrakech, Bogota, de Galapagos Eilanden en uiteindelijk naar Miami. Gasten kunnen oog in oog komen te staan met bedreigde gorilla’s in het Virunga-gebergte, met een paardenkoets naar de markt in Marrakech reizen, ontspannen op afgelegen stranden onder zeldzame Coco de Mer-palmbomen en meer.

De wereld rond reizen in stijl en luxe heeft natuurlijk een behoorlijk prijskaartje. Het prijskaartje van de “World of Adventures” is 143.000 dollar per persoon. Die prijs is echter gebaseerd op een reis met twee personen. Reis je alleen, dan betaal je ruim 15.000 dollar meer. “Het succes van ons Private Jet-programma spreekt tot ons vermogen om de behoeften van de moderne luxe consument te begrijpen en een end-to-end Four Seasons-ervaring te creëren die ongeëvenaard is in de markt”, zegt J. Allen Smith, president en CEO van Four Seasons Hotels and Resorts. “We leveren een ongelooflijk uniek product en de vraag van luxereizigers is niets minder dan opmerkelijk.”

Boek een reis naar de ruimte in het Axiom Ruimtestation

De privé-gefinancierde opvolger van het ISS, Axiom Space Station, zal het werken in de ruimte gebruikelijker maken. Het Axiom Space Station is de thuisbasis voor professionele astronauten en privé-ontdekkingsreizigers. Het is het microzwaartekrachtlaboratorium waar leraren, wetenschappers en onderzoekers levensverbeterend onderzoek zullen uitvoeren.

“Onze visie op Axiom Space is om wonen en werken in de ruimte alledaags te maken als een middel om diepzee-exploratie te ondersteunen en de kwaliteit van leven hier op aarde te verbeteren.” Het door Philippe Starck ontworpen interieur omvat nestachtige hutten met naar de aarde gerichte ramen, veel onderzoeksruimten en het grootste raamobservatorium dat ooit is gebouwd voor de ruimte. De verwachting is dat het station tegen de tijd dat het ISS met pensioen gaat in 2024 operationeel is. In tegenstelling tot het ISS zijn reizen naar het Axiom station wél mogelijk. En wel in zeven tot tiendaagse reizen. Oh ja, dat kost je wel zo’n 45 miljoen euro.

White Desert Antartica Adventures: een koud tripje!

Een reis naar de bodem van de wereld vereist iets meer planning dan simpelweg het kopen van een kaartje en het inpakken van een tas. White Desert Antarctic Adventures in Kaapstad kan hierbij helpen.

“Elke dag stellen onze veldgidsen een aantal excursies en activiteiten voor om uit te kiezen. Ze kunnen gemakkelijk en ontspannend zijn, of adrenaline-geladen … het is helemaal aan jou. We gaan op zachte tochten naar een reeks ijstunnels of wagen ons verder richting de kust, waar gigantische ijsgolven oprijzen in surreële formaties. Van ontspannen picknicken tot een bezoek aan een van de lokale wetenschappelijke bases – het draait allemaal om doen wat je wilt doen”, stelt de organisatie.

Hun reisroutes – waaronder ‘s werelds enige privéjetservice naar het vasteland – variëren van een dagtrip naar Wolfs Fang-piek tot een achtdaagse excursie met stops in een kolonie van de keizerspinguïn en de geografische zuidpool. Alle meerdaagse tochten maken gebruik van het duurzame Whichaway Camp, een verzameling koepelvormige structuren die hightechmaterialen combineren met ouderwetse luxe. De reis kost je ongeveer 13.000 euro.

Cruisen door de Himalaya’s tijdens een Helicopter Expedition

De wereld wordt steeds kleiner, lijkt het. Bestemmingen die ooit onbereikbaar waren voor de alledaagse man, zoals iconische, onmogelijk afgelegen bestemmingen zoals de Mount Everest, de Zuidpool en Mariana Trench – zijn nu binnen handbereik voor mensen met genoeg geld en wil.

Wheeler Expeditions ‘ Himalaya Helicopter Expedition doet precies hoe het klinkt. Het is een exclusieve acht daagse reis per chopper naar enkele van ‘s werelds hoogste en meest dramatische pieken. In totaal laat de vlucht slechts acht welgestelde ontdekkingsreizigers toe om met eigen ogen alle Nepal-achtduizenders te zien – dat wil zeggen, elke piek die 8.000 meter (26,247 voet) hoog is. Naast een bezoek aan Everest Base Camp, scoren passagiers exclusieve rondreizen door Annapurna, Dhaulagiri, Kanchenjunga, Lhotse, Manaslu, Makalu en Cho Oyu. Een bezoek aan alle acht toppen zou te voet maanden, al dan niet jaren duren. Geen luxe tour, wel een trip voor hardcore expeditie-liefhebbers. Kosten? Zo’n 20.000 euro per persoon.