Volg deze stylingtips om er altijd stijlvol bij te lopen!

Voor vrouwen is het belangrijk om stijlvol voor de dag te komen. Mooie dameskleding en een goed verzorgd uiterlijk zorgen ervoor dat vrouwen er prachtig uitzien, maar dat geldt natuurlijk niet alleen voor hen. Ook voor mannen is het belangrijk om een goede indruk te maken. Kleding helpt daarbij. Maar welke kleding verstrekt je professionele uitstraling? En wat doe je er precies mee? Kies je voor een kleurrijk overhemd, een bloemetjespatroon shirt of juist een mooi effen T-shirts? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Schoon en netjes
Het maakt niet uit wat je aan hebt, als het niet schoon gewassen en netjes gestreken is, heb je er helemaal niets aan. Zorg er daarom altijd voor dat je kleding schoon is en dat het gestreken is. En dat geldt niet alleen voor als je iets aantrekt; het is ook belangrijk dat je kleding er gedurende de dag schoon en netjes uit blijft zien. Gebruik je servet dus bij het eten en draag altijd een (gestreken!) ondershirt onder je overhemd. Dat vermindert de kans op zweetplekken, zorgt ervoor dat het overhemd niet door kan schijnen en zorgt over het algemeen voor een strakkere uitstraling.

Kwaliteit
Je kunt beter investeren in een paar goede overhemden en pantalons, dan dat je volop keuze hebt, maar eigenlijk niets van degelijke kwaliteit hebt. Kwaliteit heeft een bijzondere uitwerking: als je het wel hebt, dan is het soms niet eens direct te zien, maar heb je het niet, dan valt dat direct op. Kwaliteit is vaak op allerlei manieren herkenbaar: je ziet het aan de stof, de afwerking en de details. Het voordeel van kleding van goede kwaliteit is dat deze over het algemeen ook wat beter valt, minder snel kreukt en er langer netjes uit blijft zien. Lees wel altijd even de onderhoudsvoorschriften; de wat luxere stoffen mogen niet altijd zomaar in de was.

Schoenen
Ook goede schoenen zijn belangrijk. Kies het liefst voor leren schoenen, bijvoorbeeld van Italiaans leer. Zorg dat je tenminste één paar hebt, maar kies liever voor wat meer paar, zodat je overal iets bij hebt. Als je je schoenen bij een speciaalzaak koopt, dan ben je meestal wel wat meer geld kwijt, maar weet je wel zeker dat ze je als gegoten zitten en dat je er lang plezier van kunt hebben. Ook hierbij geldt weer: goed onderhoud is essentieel. Je hebt niets aan mooie, goede schoenen als ze er afgetrapt of kaal uitzien. Poets ze dus regelmatig, zodat je het leer in goede conditie houdt.

Slimme accessoires
Accessoires maken een outfit af. Kies ze daarom met zorg uit en gebruik bijvoorbeeld een wat luxer horloge om de rest van je outfit op te halen. Overdrijf niet en kijk wel of iets bij jou en bij je leeftijd past. Andere accessoires die je kunt gebruiken om nog stijlvoller voor de dag te komen zijn een zonnebril, een mooie tas of koffer of bijvoorbeeld een stijlvolle riem.

Houding
Tot slot: met kleding alleen red je het niet: je houding bepaalt voor een groot deel je uitstraling. Zorg er daarom voor dat je je goed voelt over jezelf. Zorg voor jezelf, eet gezond, beweeg, besteed aandacht aan je kleding, zodat je wéét dat je goed voor de dag komt. Je zult merken dat een ‘effortlessly chic’ uitstraling veel deuren voor je kan openen!

Geef een reactie