300 Workout voor een keiharde ‘Spartan Look’

De temperaturen stijgen en de zomer komt steeds dichterbij. Dat betekent onder andere dat de sportscholen weer vol beginnen te raken om de lagen vet weg te laten smelten, én dat wij mannen er alles aan doen om er ook zonder shirt goed bij te lopen.

Iedereen die de film 300 heeft gezien, weet precies waar we het over hebben als we de ‘Spartan Look’ noemen. Strak, gespierd, keihard en ogenschijnlijk vrijwel onmogelijk voor de average guy. Toch is het mogelijk om zelf ook een ‘300 look’ te kweken. Onze collega’s van AskMen plaatsten onlangs namelijk deze keiharde 300 Workout waar iedere vent mee uit de voeten kan! Doe dit drie keer per week + let op je voeding = een lichaam waar de dames bij beginnen te kwijlen.

DE WORKOUT

25 x chin ups
Houd je zelf aan een optrekstang vast met een onderhandse grip – dus met je handpalmen naar je toe – en trek jezelf op tot je kin boven de stang zit. Herhaal.

50 x suitcase deadlifts
Sta rechtop met een barbell recht naast je. Buig door je knieen en grijp de barbell in het midden met één hand. Til hem op als een koffer en gebruik je bovenbenen tijdens het omhoog komen.

50 x dubbell press
Lig op een platte bank met je voeten vlak op de grond en een dumbell in elke hand, allebei aan de zijkant van je borst. Duw de dumbells nu omhoog tot je armen gestrekt zijn. Herhaal.

50 x squat jumps
Begin in een squat-positie met een rechte rug. Spring zo hoog mogelijk en grijp omhoog met je handen. Land nu terug in de squat-positie, zwaai met je armen en herhaal.

50 x floor wipers
Lig plat op de grond en houdt een barbell boven je borst. Til nu je voeten om-en-om naar het rechter en linker gewicht. Na elke repetitie breng je je voeten terug naar het midden van de grond.

50 x heartbeat squats
Houdt een kettlebell voor je borst aan het handvat. Squat nu tot je ellebogen je knieën raken, duw de kettlebell naar voren, haal hem terug en herhaal.

25 x chin ups
Zoals hierboven uitgelegd.

Geef een reactie