5 redenen waarom jouw volgende auto een Volkswagen Golf moet zijn

De Volkswagen Golf is de ultieme auto. Goedkoop genoeg dat vrijwel iedereen er één kan aanschaffen, maar tegelijkertijd kwalitatief zó goed dat hij zich perfect kan meten met duurdere auto’s. De Golf behoudt ongelooflijk goed zijn waarde en is in Nederland naast de Volkswagen Polo de absolute nummer één bestseller. GasPedaal.nl vertelt daar meer over in hun eerste ‘In de Binnenspiegel’. In dit artikel: vijf redenen waarom ook jouw volgende auto een Volkswagen Golf moet zijn.

1. Comfortabel interieur

Bestuurders van een Volkswagen Golf weten het al lang: zit je in een Golf, dan zit je comfortabel. En dat kan niet bepaald worden gezegd voor veel andere gezinsauto’s in hetzelfde segment. Er zijn veel afstellingsmogelijkheden voor zowel het stuur als de stoelen om het comfort verder te finetunen.

2. Groot kijkoppervlak

Dankzij de grote ramen en slanke deurstijlen biedt de Golf vanuit elke hoek uitstekend zicht. Sterker nog, er zijn maar weinig auto’s in de klasse die dit kunnen overtreffen (ik zou er zo uit mijn hoofd niet één kunnen noemen). Ga je voor een model met extra opties (of een nieuw model) dan krijg je er ook nog eens parkeersensoren bij, zowel voor als achter.

3. Stille motoren

De huidige Golf is één van de stilste auto’s op de weg. Wind- en weggeluid hoor je zelden binnen en ook het motorgeluid wordt perfect onderdrukt. Dat is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor je omgeving.

4. Veiligheid

Alle huidige Golf-modellen worden geleverd met parkeersensoren achter en autonoom remmen voor stads- en bebouwde gebieden. Deze remmen komen in actie wanneer de sensoren een dreigend ongeval detecteren. De Golf beschikt daarnaast over ruim zeven airbags.

5. Vermogen

Onze favoriete motor in het uitgebreide Golf-assortiment is de 1,4-liter TSI – hij is sterk en soepel en ook nog eens goed betaalbaar. Daarnaast beschikt het model over een multi-link ophanging , wat het rijcomfort enorm verbetert. Dit is een type ophanging die op de achteras van de auto wordt gebruikt.

Tweedehands Golf kopen met budget?

Wil je een Volkswagen Golf kopen, maar is een 2018 model door een beperkt budget geen optie? Dan raden we je de Volkswagen Golf van de zesde generatie aan. Deze uitgave werd ontwikkeld van 2009 tot en met 2013 en is inmiddels tweedehands in alle prijsklassen te vinden. Het is een geweldige auto die door veel autokenners als een betere auto wordt gezien dan de Audi A3.

Dankzij een breed scala aan prijzen, motoren en uitrustingsniveaus hoef je niet lang te zoeken om een Golf te vinden die bij je past. Ben je op zoek naar een diesel? Dan is de 138pk 2.0-liter motor een goede optie. Ga voor de 1.4-liter TSI 122 als je een benzinemodel wilt.

Prijzen beginnen bij ongeveer € 1.000 voor de zesde generatie Golf, maar we raden aan iets meer uit te geven om een exemplaar te vinden die nog een lange tijd mee gaat. Een budget van 2.000 tot 5.000 euro geeft je veel geschikte zoekresultaten. Vergeet niet dat je meer betaalt als je een sportiever GTI- of GTD-modell wilt hebben.

De Golf heeft over het algemeen een solide reputatie op gebied van betrouwbaarheid, maar controleer altijd de status van een tweedehands auto. Vraag om een proefrit en controleer ook of de auto goed is onderhouden en check bij dieselmodellen of het dieselroetfilter (DPF) schoon is. Een geblokkeerd filter kan erg duur zijn om te vervangen.

Kortom: de Volkswagen Golf is een betrouwbare, betaalbare en praktische auto die op alle vlakken hoog scoort. Het is de perfecte auto die ook bij jou een plekje voor de deur verdient. Waar wacht je nog op?