6 handige apps voor je smartwatch

De smartwatch gaat het horloge weer terugbrengen in het straatbeeld zo verwachten wij. De software is dermate goed alsook de koppeling met je smartphone dat het makkelijker wordt je smartwatch te gebruiken dan je telefoon uit je zak te halen. Wij hebben een paar mooie apps en toevoegingen voor de smartwatch. Daten, gokken, voetbal, drank, sport en communiceren. Dan hebben we bijna alles wel gehad lijkt ons zo.

BACtrack

Bij Guytalk houden wij van een pilsje, maar zijn wel verstandig. Glaasje op: laat je rijden. Komende zomer heb je geen blaasapparaat meer nodig, maar hang je gewoon een BACtrack om het bandje van je smartwatch. De BACtrack Skyn zal deze zomer op de markt komen voor iets onder de honderd euro. BACtrack meet je continu hoeveel alcohol er via je huid naar buiten komt en bepaalt zo jouw alcoholpromillage. Dit kan je uiteraard aflezen op je smartwatch. Of hij op de Pebble 2 Smartwatch past…. vast wel.

Tinder

Deze app hebben wij en jij natuurlijk niet nodig maar wellicht heb je in je vriendenkring iemand die deze tip kan gebruiken. Vertel hem dat het vooral niet de bedoeling is om in de kroeg op je pols te gaan swipen als je daar op zoek bent naar een +1, al is het wel een originele manier om te laten zien dat je single bent.

tinder-app

Ski Tracks

Wintersporten zijn wij helemaal voor en slaan wij zelden over, het liefst gaan we twee keer per seizoen. Met Ski Tracks kan je iedereen laten zien wat voor een koning jij bent als het op skieën aankomt. Afstand, tijd, afdaling en (het mooiste) top snelheid! Met je smartwatch duidelijk zichtbaar de apres ski in om te pochen.

Fotmob

Niemand kan zonder smartphone inmiddels, maar hoe gewoon het ook is: tijdens een etentje is het nog steeds not-done om je telefoon erbij te pakken voor de tussenstanden. Even op je telefoon kijken valt natuurlijk niemand op. Gewoon de tussenstanden op je telefoon en je kan ook nog goal alerts instellen. Alle grote competities zijn opgenomen waaronder ook de Eredivisie.

Gokje wagen?

Bouwer van online gokkasten Microgaming had bijna 3 jaar geleden al de eerste gokkast voor de smartwatch: The Dark Knight Rises. Ben je meer van de Roulette en heb jij het sluitende systeem om het casinospel te verslaan? Dan is Spin Palace Roulette de app die je wil installeren. Jackpot City heeft van alles wat: tafelspellen als blackjack en roulette, maar ook videopoker en bingo. Genoeg mogelijkheden voor op je smartwatch als je graag een gokje waagt.

WhatsApp

WhatsApp heeft zo’n beetje in zijn eentje het hele sms-en naar de achtergrond verdrongen. Je kan nu ook de berichten die binnenkomen op je smartwatch bekijken. Hoef je niet iedere keer de telefoon uit je zak te halen. Ook reageren kan met vooraf ingestelde berichten of met een spraakbericht. Zeker als je in veel groepsappen zit is dit erg handig en minder irritant voor je omgeving.