In 8 stappen naar een geweldige baard!

Baardverzorging was nog nooit zo makkelijk! Door het volgen van de volgende stappen krijg ook jij een geweldig baardje. Diverse recente onderzoeken laten zien dat mannen met een baardje aantrekkelijker worden gevonden door vrouwen dan mannen zonder baard. Met een volle baard maak je dus meer kans op een leuk dametje aan je zij! Alleen dat is al genoeg reden om dat baardje te laten staan, nietwaar?

De belangrijkste stap: heb geduld

Een echt epische baard is het product van zelfbeheersing. Wanneer je voor het eerst begint met het laten groeien van je baard, weersta dan de drang om gelijk je baardtrimmer tevoorschijn te halen op het moment dat je wat onbedekte plekken tegenkomt. Dit zal vooral de eerste vier tot zes weken voorkomen. Laat de haren gelijkmatig groeien (sommige groeien sneller dan anderen), waarna je hem naar eigen wens zal kunnen stijlen.

Pas je baard op je gezichtsvorm aan

Net als een wild dier moet ook een baard in overeenstemming zijn met de omgeving waarin hij zich bevindt. Raadpleeg deze handige graphic na de eerste maand van je groei en kies een toffe stijl die je gezichtsvorm aanvult. Je baard zal er veel beter uitzien, en dat is precies wat je wilt.

Weet hoe (en wanneer) je moet scheren of trimmen

Scheren en trimmen is essentieel voor een goed verzorgde baard – zelfs als je van plan bent om hem te laten groeien tot maatje talibanstrijder. Investeer in een kwaliteits apparaat uit het ruime aanbod van baardtrimmers, en zoek de juiste techniek om je baard in shape te houden. Deze week publiceren wij op Guytalk een volledige guide om je baard exact goed te trimmen en scheren. Stay tuned dus!

Was je baard regelmatig

Dit is vooral belangrijk in de vroege stadia van de groei, wanneer viezigheid en huidcellen de jeuk kunnen verergeren. Scrub en was je baard meerdere malen per week met een gespecialiseerde reiniger zoals L’Oreal For Men en maak hem zachtjes droog: een te ruwe handdoek kan tot gespleten uiteinden leiden. Nee, niet alleen vrouwen hebben daar last van!

Sla liters baardolie in

We hebben het al eens eerder gezegd op Guytalk en we zullen het nog eens zeggen: Niets maakt een baard zo mooi als het regelmatig gebruik van baardolie. Er zijn veel varianten om uit te kiezen, in een scala aan mannelijke geuren. Het hoofdzakelijke doel is om je baard in goede conditie en de haren soepel en energiek te houden.

Train je baard

Een dagelijkse bewerking met een kam- of baardborstel zal hardnekkige haren trainen in de goede richting te groeien. Dit helpt met een goed gestroomlijnde look in plaats van een creëren van een wilde zwerversbaard.

Vergeet je snor niet!

Tenzij je hebt gekozen voor enkel een klein baardje rondom je kin, betekent dit ook dat je een snor moet laten groeien. Om de snor er netjes eruit te laten zien, knip je het gebied onder je neus met een klein schaartje in model. Natuurlijk bewerk je hem vervolgens ook met je gekozen baardolie!

Houd je baard in tip-top conditie

Je kan geen huis bouwen zonder stenen, en hetzelfde geldt voor gezichtshaar. Je baard is gemaakt van eiwit en vetten, maar de groei ervan is ook sterk afhankelijk van vitamine B5, B3 en B9. Dat betekent mager vlees, noten, eidooiers, melk, en veel groene groenten. Als je serieus toegewijd bent kan je ook kiezen voor een supplement als Biotin, wat de haargroei versneld en de haren versterkt.