Aanstaande zondag: De Klassieker Feyenoord – Ajax

Zondag 22 oktober staat in het teken van een van de mooiste wedstrijden van het jaar. Feyenoord ontvangt Ajax in de eigen Kuip. Op het heilige gras in Rotterdam staat een van de spannendste wedstrijden van het jaar te wachten. Het Ajax van Marcel Keizer tegen het Feyenoord van Giovanni van Bronckhorst. Om ons alvast op te warmen voor deze wedstrijd, hebben wij de leukste weetjes op een rij gezet:

Klassieker-weetjes

  • De weetjes, waar jij indruk mee maakt bij je vrienden, staan hieronder opgesomd. Onthoud ze, zodat jij als alleskenner naar deze wedstrijd toeleeft.
  • Feyenoord – Ajax staat garant voor doelpunten. In het seizoen 1960/1961 werd de grootste uitslag neergezet, het werd het namelijk 9-5 voor de thuisclub. Ook de eerste editie in de Kuip eindigde in een doelpuntenfestijn: 7-3.
  • Op 3 maart 1973 zorgde Johnny Rep voor een unicum. Hij scoorde namelijk binnen een minuut in De Klassieker. Tot op de dag van vandaag is Rep de enige die binnen de minuut wist te scoren in dit duel.
  • De meest doeltreffende speler tijdens De Klassieker was Ruud Geels. Hij scoorde 5 keer voor Ajax. Mede door zijn 5 treffers won Ajax met 6-0 tegen Feyenoord.
  • De snelste rode kaart uit de historie van De Klassieker staat op naam van een absolute cultheld: Stefan Babovic. Hij moest na 43 minuten inrukken na een directe rode kaart. Leuk feitje over Stefan Babovic: Hij werd betaald door zijn vader omdat Feyenoord het salaris niet kon of wilde ophoesten.
  • Tijdens De Klassieker op 8 november 2015 werd de hartslag van het Legioen gemeten. De hartslag lag tijdens dit duel op 135.
  • Op het blog van KPN staan nog meer leuke Klassieker-weetjes om te vertellen aan je vrienden.

Hoe kijk je de Klassieker Feyenoord-Ajax live?

Heb je FOX Sports Eredivisie?
Dan kijk je zondag 22 oktober om 14.30 uur de wedstrijd kanaal 221 of in HD op kanaal 227.

Nog geen FOX Sports Eredivisie?
Voor de vaste lage prijs van €7,50 /mnd kijk je FOX Sports Eredivisie bij KPN. Het pakket is maandelijks opzegbaar, dus je zit nergens aan vast.

Heb je Interactieve TV van KPN? Dan voeg activeer je FOX Sports Eredivisie binnen 15 minuten via MijnKPN.