Asus Zenbook RX303: goedkoop én snel!

Als het aankomt op het kiezen van laptops, hebben we hier op bij GuyTalk een soort vuistregel ontwikkeld. Begint het merk met een ‘A’, dan zit het meestal wel goed. Asus, Apple en Acer laptops zijn onder de redactieleden dan ook goed vertegenwoordigd.

De Zenbooks van Asus zijn al een lange tijd de high-end machines van het grote elektronicabedrijf uit Taiwan. Eind vorig jaar hebben de mannen en vrouwen bij Asus twee nieuwe versies uit van de populaire ultrabooks, de Zenbook UX303 en de RX303, waarvan de laatste met een prijs van 750 euro (ter vergelijking, de UX303 kost je rond de 1100 euro) een stuk goedkoper is. Het luxe model is een no-brainer als je het geld te besteden hebt, maar mocht je het bedrag met vier getallen toch iets te duur vinden voor een ultrabook, dan is de RX303 een heel goed alternatief.

Looks en design zijn altijd al belangrijke punten geweest voor de Zenbooks van Asus. Het is dan ook prettig om te zien dat het ontwerp van de RX303 niets onder doet aan de duurdere variant. Waar de twee modellen wel overduidelijk in verschillen, zijn de specificaties. Met een Intel Core i3-4030U processor, 4GB werkgeheugen een een 1600×900 resolutie is er overigens niets mis met de goedkoopste Zenbook ooit. Echt geweldig zijn de specificaties niet, maar in verhouding tot de prijs krijg je genoeg bang for the buck.


Op de redactie hebben wij inmiddels een exemplaar van de RX303 staan, welke wij in de komende weken uitvoerig gaan testen en vergelijken met andere vergelijkbare laptops. Houd de website dus goed in de gaten voor een uitgebreide review!