Auto huren of delen? Probeer een van deze apps!

Dat we op Guytalk.nl liefhebbers zijn van mooie auto’s, moge duidelijk zijn. Toch hebben we jammer genoeg niet allemaal bakken met geld liggen om de mooiste bolides op de kop te tikken. Gelukkig hebben we daar anno 2018 een oplossing voor: een auto huren óf lenen. Niet bij een groot autoverhuurbedrijf, maar gewoon via je smartphone. In dit artikel lichten we een aantal smartphone apps uit waarmee je gemakkelijk en snel een auto kan huren of lenen. Over een uitgebreide autoverzekering hoef je je overigens geen zorgen te maken: dat wordt bij de meeste van deze apps goed geregeld.

MyWheels

Tien jaar geleden vond Henry Mentink uit Grooteboek dat het allemaal helemaal anders moest. Hij begon zijn auto met zijn buren te delen. Nu, tien jaar later, is dit initiatief uitgegroeid tot een van de grootste autodeelplatforms van Nederland. Op dit moment telt de app – maar ook de website – ruim 50.000 huurders én verhuurders van deelauto’s. Zo rijd je voordelig zónder dat je een eigen auto hoeft aan te schaffen. Hoe meer mensen een auto delen, des te minder auto’s er op de weg rijden of in de wijken staan. Dat betekent volgens MyWheels minder CO2-uitstoot, meer leefbare buurten en meer sociale verbondenheid. Daar kunnen we alleen maar achter staan!

SnappCar

Een andere handige app voor het huren van auto’s is SnappCar. Elke dag staan ruim 8 miljoen auto’s in Nederland zo’n 23 uur lang stil. Dat moet veranderen, vindt SnappCar. Deze app is ontwikkeld om auto-eigenaren en mensen zonder auto bij elkaar te brengen. In twee simpele stappen huur je via SnappCar een auto: je vindt een auto in de buurt en je huurt hem. Je doet een huurverzoek direct bij de auto-eigenaar. Wanneer deze heeft geaccepteerd, betaal je de huurkosten en haal je de auto op. Easy as that. Een van de voordelen van SnappCar is dat je als huurder zowel zelf als al je medepassagiers zijn verzekerd. Fijn om te weten!

HappyCar

Onlangs heb ik zelf nog in Schotland een auto gehuurd via HappyCar. Deze dienst vergelijkt wereldwijd het aanbod van grote en kleine huurauto aanbieders. Een soort Trivago dus, maar dan voor auto’s. Het boeken en huren van een auto werkt simpel: je selecteert je huurplaats en de huurtijden, en je krijgt meteen een overzicht te zien van het aanbod. Het voordeel van het huren van een huurauto bij HappyCar is dat zij vaak meer korting bieden dan wanneer je de auto direct bij de verhuurder zou hebben gehuurd. Perfect voor zakenreizen, vakanties of dagtochtjes.

Car2Go

Van alle voordelen van een auto genieten, zonder dat je er één hoeft te kopen. Dat is Car2Go. Je gebruikt de app voor de dichtstbijzijnde Car2Go, je haalt je auto op en geniet vervolgens van alle vrijheid die een auto je kan bieden. Ben je klaar met je auto, dan kan je deze gratis in het werkgebied achterlaten, waar je hem ook in Europa hebt gehuurd. De Amsterdamse vloot van auto’s is daarnaast 100% elektrisch, dus je draagt met zo’n auto ook nog bij aan het verminderen van je ecologische voetafdruk. Een toffe feature van Car2Go is dat je smartphone letterlijk de sleutel is van de auto. Tof!

ConnectCar

ConnectCar is vergelijkbaar met Car2Go. Je maakt via de smartphone app gemakkelijk een reservering en pikt vervolgens je auto op. Eenmaal aangekomen bij je auto open je hem met de app en vervolgens start de huurperiode. Ben je klaar met autorijden? Dan wordt de huurtijd stopgezet. Je betaalt alleen het starttarief, gereserveerde tijd, de gereden kilometers en de verbruikte brandstof. Niks meer, niks minder. En dat is wel zo fijn, want vaak betaal je bij het huren van een auto ook gewoon voor de tijd die de auto stilstaat. Ook een pluspunt van ConnectCar: er zijn geen extra verzekeringen of verborgen kosten. Ook is er geen eigen risico in geval van schade, dus je kunt zorgeloos de weg op.