Bentley viert 100-jarig bestaan met speciale uitrusting voor 2019-modellen

Bentley viert zijn 100-jarig bestaan met een speciale Centenary Specification voor al zijn 2019-modellen. Deze zijn geïnspireerd op historische modellen en evenementen uit het roemruchte verleden van het bedrijf. Dit geldt voor alle Bentley-voertuigen die zijn gebouwd in de fabriek in Crewe, Engeland, van januari tot december 2019.

Custom ontwerp

Het verschil met normale modellen is te zien in een groot aantal toevoegingen en insluitsels, zoals de Centenary emblemen, onderscheidend zitbordborduurwerk, unieke loopvlakplaten en andere speciale details die deze modellen waarschijnlijk erg gewild te maken. Unieke Centenary Gold-emblemen voor en achter komen overeen met de speciale kentekens en loopvlakplaten van het stuurwiel met een “1919-2019”-scherm. Bovendien hebben de stuurwiel-badge, sleutelhanger en versnellingshendel allemaal een custom ontwerp.

Passagiers worden begroet door een speciaal welkomslicht wanneer ze het voertuig naderen. En aan de binnenkant van deze speciale Centenary-modellen zijn op maat gemaakte zitborduurwerk, met Centenary Gold-hoofdsteunlogo’s en Centenary Gold Contrast Stitch of Cross Stitch.

Rijk erfgoed

Maar wat is Centenary Gold? Het is een verfijnde metaalachtige gouden kleur, die inspiratie put uit het metaalwerk op Vintage Bentleys, zoals EXP 2 uit 1919 en de Birkin Blower uit 1929. Het stelt het rijke erfgoed en de overwinningen van het bedrijf voor terwijl het beschikt over “een elegante warme toon en een diepe vloeiende schaduw”. De kleur is ook speciaal ontworpen met de bedoeling om het te laten schijnen en licht te reflecteren zoals juwelen dat doen.

De Centenary-specificatie zal beschikbaar zijn op alle Bentley-modellen, inclusief de sportieve Continental GT, de Flying Spur sedan, het vlaggenschip Mulsanne en de Bentayga SUV.