Binnenkort op date? Pas dan op voor een ‘sneater’!

Het is 2018 en de datingswereld is veranderd. Een vrouw aanspreken in de kroeg zit er niet meer in, tegenwoordig swipen we haar gewoon naar rechts op Tinder – net als die honderden andere vrouwen. Er zijn echter nog een aantal gewoonten wél gebleven – zoals een man die tijdens de date de rekening van het etentje betaalt. Dit heeft geleid tot veel discussie, waarbij sommige mensen beweerden dat het een vriendelijk cultureel overblijfsel was om te handhaven, en anderen noemden het een vorm van onbewust seksisme dat uitgeroeid moet worden.

Sneaters

Nu is er echter nóg iets om op te letten: zogenaamde ‘sneaters’. In essentie betekent ‘sneating’ dat je akkoord gaat met een date zonder de intentie om je ‘match’ een kans te geven, en alle intentie om hen de rekening te laten. Hoewel de trend al eventjes bestaat, heeft de swipe-cultuur het erg gemakkelijk gemaakt om ermee weg te komen.

Dating coaches vinden het ‘oneerlijk’ en een ‘verspilling van je tijd’. Ze waarschuwen dat sneating dates verpesten voor oprechte mensen die op zoek zijn naar liefde. Dating-expert S. Jayne vertelt dat het één van de redenen is waarom mannen tegenwoordig graag de rekening splitsen.

Gratis maaltijd

Ze wees er ook op dat hoewel het kopen van een maaltijd niet betekent dat je je date iets schuldig bent, het niets verandert aan het feit dat je niet met iemand uit moet gaan met de bedoeling om een ​​gratis maaltijd te krijgen.

“Als je tijdens je date niet geïnteresseerd bent, wees dan beleefd, houd dingen kort en krachtig en houd dingen eenvoudig,” voegde ze eraan toe.