De prachtige Jaguar D-Type komt wederom in productie

Liefhebbers hebben er lang op gewacht maar hier is hij dan eindelijk. Het heeft 62 jaar geduurd om een ​​van hun meest iconische raceauto’s te doen herleven. We hebben het hier over de Jaguar D-Type.

Slechts 25 gloednieuwe exemplaren worden met de hand vervaardigd door Jaguar-Land Rover Classic Works om te voldoen aan het oorspronkelijke quotum van 100 auto’s uit 1956 (slechts 75 reden de deur uit voordat een brand in de fabriek de productie stopzette).

De nieuwe D-Type zal een beroep doen op enkele van Jaguars meest duurzame technieken van het gouden tijdperk om de bestelling af te ronden. De auto zelf kent een rijke racegeschiedenis dankzij drie Le Mans 24-uursoverwinningen behaald tussen 1955 en 1957.

De 2018 versie zal deze exacte formule volgen door de originele 3,4-liter zescilinder XK-motor en de bijbehorende details te behouden. Mocht je interesse hebben, dan zal je serieus geld neer moeten leggen voor de wagen, aangezien een van de originele 75 exemplaren enkele jaren geleden voor ruim 20 miljoen dollar over de toonbank ging. Kopers van de 2018-variant kunnen kiezen tussen een 1955 korte neus of lange neus uit 1956 compleet met Batman staartvin.

De Jaguar D-Type 2018 maakt zijn officiële debuut in de salon retromobile show in Parijs.