De top 3 Food Festivals

Nu de temperatuur stijgt, komt ook het festivalseizoen weer op gang. Een culinaire variatie op de vele muziekfestivals zijn de food festivals. In onze eigen hoofdstad vond in het weekend van 10 mei het Food Film Festival plaats, maar ook in New York, Bristol, Manchester en Londen staan de maanden mei en juni in het teken van deze smaakvolle festivals. Reisbureau ebookers.nl zet de top 3 van de komende food festivals op een rijtje. Want wij mannen houden nou eenmaal van lekker eten, nietwaar?

1. Ninth Avenue Food Festival – New York – 17 & 18 mei
De maand mei staat dit jaar in New York in het teken van het International Food Festival; een combinatie van internationale gerechten, kunst en soul. Ook voor jonge kinderen zeer geschikt dankzij de diverse spellen en het kindvriendelijke entertainment. Dit festival is – op Times Square na – de meest geliefde toeristische bestemming van de Verenigde Staten. Ruim 200.000 (inter)nationale toeristen bezoeken dit tweedaagse festival.

2. Grillstock – Bristol & Manchester 7 & 8 en 28 & 29 juni
Grillstock is een unieke combinatie van barbecue en muziek. Op 7 en 8 juni opent het Lloyds Amphitheater in Bristol zijn deuren voor dit tweedaagse festival. Doe mee met de barbecuewedstrijd, of luister naar de rock-, blues- en countrymuziek van de vele bands en dj’s. Hoofdact op het festival in Bristol zijn de Fun Lovin’ Criminals. Een kleine drie weken later vindt Grillstock plaats op het Albert Square in Manchester.

3. Taste of London – Londen – 18 t/m 22 juni
Naast dat Londen razend populair is tijdens Kerst en Nieuwjaar, is de Engelse hoofdstad ook zeer geschikt voor een bezoekje in de lente en zomer. Tijdens deze maanden geen grijze wolken en regen, maar volle parken en veel zon. Tijdens Taste of Londen staat Regent’s Park in het teken van eten, drinken en entertainment. Proef hier de lekkerste gerechten, doe mee met een masterclass of volg een interactieve kookworkshop.

Geef een reactie