December verwenmaand: dit zijn de meest luxe occasions van dit moment

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent dat je anderen, maar ook jezelf weer eens goed mag verwennen. Nu kun je dat doen met een mooi horloge, een nieuw pak of een stoere zonnebril. Nog veel leuker is het om jezelf écht eens te verwennen met datgene waar je al zo lang over droomt: je eigen luxe-auto. Nu betaal je voor een dikke BMW inderdaad meer dan voor een oude Toyota Starlet, maar soms zijn er hele mooie luxe auto’s te vinden voor nog mooiere prijzen. We vonden de volgende luxe occasions op Gaspedaal.nl.

Mercedes-Benz C-klasse

Als je de naam Mercedes-Benz hoort, dan denk je aan luxe en snelheid. De Mercedes-Benz C-Klasse is slechts één van de fraaie voorbeelden van hoe het merk autorijden opwindend maakt. De auto komt in verschillende carrosserievormen en is daarnaast voorzien van tal van vette features en opties. Eén manier waarop de C-Klasse namelijk indruk maakt, is dat elk model goed is uitgerust. Er werd geen derde generatie C-Klasse verkocht zonder lichtmetalen velgen, Bluetooth-connectiviteit of klimaatregeling. Met wat zoeken vind je een goed onderhouden C-klasse auto uit 2015 al voor ongeveer 16.000 euro. Vind je een model van precies tien jaar oud ook prima, dan rijd je al voor 4.000 euro in de mooie Mercedes-Benz C-klasse 220 CDI Elegance.

BMW 1-serie

De 1-serie was BMW’s antwoord op de Audi A3. De auto kwam met één feature waar geen enkele concurrent tegen kon concurreren: achterwielaandrijving. Daarnaast had de 1-serie een korter chassis dan de 3-serie, wat hem direct meer wendbaarheid en sportiviteit gaf. Dankzij een vijfdeurs optie was het ook veel praktischer dan de halfbakken BMW 3-serie Compact die eraan voorafging. De reikwijdte van de reeks uit de 1-serie is eenvoudigweg enorm en loopt helemaal van een 115 pk 1.6-liter benzine 116i naar de verbazingwekkende 335 pk 1 serie M coupé. Hoeveel je ervoor moet uitgeven? Voor ongeveer 10.000 euro heb je een 2012 model 1-serie Coupe. Een model uit 2016 vind je al voor 18.000 euro.

Audi A4

De vierde generatie Audi A4 uit 2009 wordt gezien als één van de meest kwalitatieve Audi’s ooit. Met concurrenten als de BMW 3-serie en Mercedes-Benz C-klasse, trok Audi alles uit de kast om van de A4 de beste luxe-auto in het segment te maken. De relatief zuinige luxe sportsedan ziet er strak uit en is voorzien van alle nieuwe snufjes, zoals een startknop voor de motor, adaptieve xenonlampen, klimaatgestuurde stoelen, automatische klimaatregeling en nog veel meer. Je tikt een tweedehands Audi A4 dieselauto uit 2010 via Gaspedaal.nl al op de kop voor ongeveer 6.000 euro.

Mercedes-Benz S-klasse

De ‘S’ in ‘S-Klasse’ staat voor ‘sonder’. Het is een Duits woord dat ‘speciaal’ betekent. Zeer toepasselijk voor deze lijn auto’s van Mercedes-Benz, want rijden in een S-klasse geeft je het gevoel alsof je de king of the road bent. Onder de motorkap vind je vanaf 2013 de breedste en meest technologisch geavanceerde motoren in het luxesegment. Denk hierbij aan drie soorten hybride motoren als aanvulling op de gebruikelijke benzine- en diesel opties. Hetzelfde model is binnenin voorzien van twee 12,3 inch HD TFT-schermen voor het beste infotainmentsysteem in zijn klasse. Een topsegment auto, met een topsegment prijskaartje. Een tweedehands 2013-model kost je minstens 28.000 euro.

BMW 3-serie

De BMW 3-serie vereist eigenlijk geen introductie. De Duitse zakenauto biedt een hoog niveau van rijplezier, gecombineerd met relatief lage onderhoudskosten als we kijken naar het model 2012-2016. Als je kijkt naar de executive auto’s in dezelfde klasse – met onder andere bovenstaande Audi A4 – dan biedt de 3-serie volgens veel award-juryleden een leukere rijervaring. Omdat CO2-uitstoot steeds belangrijker werd, introduceerde BMW in november 2012 een kleinere 1,6-liter benzinemotor met turbocompressor in de 316i en gebruikte hij een krachtigere versie in de 320i. Dit had tot gevolg dat het brandstofverbruik verbeterde zonder concessies te doen aan de prestaties. Zoek je een geweldige allrounder, dan is de 320d de BMW die je zoekt. Deze heb je al onder je kont voor ongeveer 8.000 euro.