Dit is de duurste auto ooit verkocht tijdens een veiling

Een rode Ferrari 250 GTO uit 1962 is de duurste auto ooit verkocht op een veiling. Maar liefst 48.405.000 dollar werd er geboden tijdens laatste RM Sotheby in Monterey.

De unieke auto was erg gewild en het bieden begon dan ook op 33 miljoen dollar. Een aantal verzamelaars begonnen tegen elkaar op te bieden om de Ferrari te bemachtigen. Uiteindelijk was het een bod van 44 miljoen dollar dat de Ferrari won. Tel daarbij ruim 4 miljoen veilingkosten op, en je komt aan het totaalbedrag van 48 miljoen dollar. Hiermee werd het vorige record, dat lag op 38 miljoen dollar, flink verbroken.

Eerder dit jaar kocht de Amerikaanse autoverzamelaar David MacNeil voor ruim 80 miljoen dollar een ander exemplaar

En alhoewel 48 miljoen dollar een verschrikkelijk hoog bedrag is, is dat niet eens het meeste geld wat ooit voor een 250 GTO is neergelegd. Eerder dit jaar kocht de Amerikaanse autoverzamelaar David MacNeil voor ruim 80 miljoen dollar een ander exemplaar. Dat was echter een privédeal zonder tussenkomst van een veilinghuis.

De 250 GTO uit 1962 die in Monterey werd verkocht, was chassis nummer 3413 GT, oftewel nummer drie van de 36 exemplaren die ooit zijn gebouwd. Ferrari gebruikte de auto als testvoertuig en Formule 1-wereldkampioen Phil Hill bereed hem tijdens de Targa Florio in 1962. Tijdens de seizoenen 1962-1965 werden meer dan 15 klassements- en overall overwinningen behaald. Best een puik wagentje dus!

© Afbeeldingen afkomstig van RM Sotheby’s