Een horloge voor de extreme watersport: de Edox Chronoffshore-1

Het in 1884 opgerichte Zwitserse horlogemerk Edox is vandaag de dag een van de meest vooraanstaande merken. Iets wat Edox aan het hart ligt, is de watersport. Hun Edox Chronoffshore-1 horloges zijn dan ook de perfecte match met extreme watersporten: ze zijn robuust, water- en schokbestendig en hebben een uiterst precies uurwerk. Edox heeft dit jaar maar liefst 15 nieuwe horloges toegevoegd aan hun Chronoffshore-1 collectie, elk voorzien van stoere roestvrijstalen kasten met krasbestendige bezels.

Het horloge is bedoeld voor een speciaal type sporter, eentje die met 200 km per uur over het water scheurt bijvoorbeeld. Dat is de reden waarom Noorse powerboat racer Pal Virik Nilsen en Zwitserse horlogemaker Edox een perfecte match zijn. Een van de absolute toppers is echter de Automatic Chronograaf, een robuust 45mm model met het Edox 011 kaliber uurwerk dat een gangreserve heeft van 46 uur. Het klokje, dat waterbestendig is tot 500 meter, kost geïnteresseerde kopers €1.695,-

Het horloge heeft een zwart keramische duik-bezel en 3 mm dik saffier kristalglas. Het kastdeksel is voorzien van de afbeelding van een racemotor propeller en als band kan gekozen worden voor een exemplaar in rubber of staal.

edox-chronoffshore-1