Een tweedehands Audi, BMW of Mercedes-Benz: welke is beter ?

Als het aan Donald Trump ligt verdwijnen de luxe auto’s van Audi, BMW en Mercedes-Benz uit het straatbeeld van het geliefde New York. Gelukkig zitten wij met de redactie van Guytalk.nl lekker in hartje Rotterdam, waar een mooie Beamer nog wordt nagestaard en een Audi A3 tot de populairste auto’s behoort. Onze meningen mogen dan misschien verdeeld zijn over wie er beter is in voetbal, als we kijken naar het fabriceren van auto’s, dan zijn onze Oosterburen simpelweg de baas. In dit artikel proberen we antwoord te geven op de eeuwenoude vraag: Audi, BMW of Mercedes-Benz, welke occasion is het best?

Waarom een tweedehands Audi kopen?

Een tweedehands Audi vind je op Gaspedaal.nl al voor ongeveer 8.000 euro. Als je op zoek bent naar een goedkope tweedehands Audi, dan kun je kiezen voor een mooie sportieve Audi A1 uit 2010. Een iets duurder alternatief is de wat grotere Audi A3, een populaire (lease)auto.. Beide hebben een comfortabel en luxueus interieur met een uitstekende brandstofcapaciteit en een verscheidenheid aan krachtige en zuinige motoren. In de Audi-wereld worden auto’s op instapniveau SE’s genoemd, auto’s uit het middenniveau staan bekend als Sport en de beste auto’s vind je in S-modellen. Wil je dus écht sportief de straat op, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Audi S3 met vierwielaandrijving, krachtigere motoren, verbeterde remmen en stijvere ophanging. Audi heeft altijd al aan de top gestaan van de auto-industrie in Duitsland en is momenteel eigendom van de Volkswagen-groep, samen met o.a. SEAT en Skoda. Het merk staat bekend om zijn prachtige interieurs en strakke lijnen. Audi’s prestigieuze RS-modellen, wat staat voor ‘Renn Sport’, concurreren met de AMG-modellen van Mercedes en de M-lijn van BMW. De auto’s zijn vooral beroemd om hun besturingstechnologie, agressieve styling en zeer geavanceerde motoren.

Waarom een tweedehands BMW kopen?

Net als bij Audi vind je een tweedehands BMW vanaf ongeveer 8.000 euro. Ja, hele oudjes vind je ook voor veel minder dan dat, maar soms is het verstandig om iets meer uit te geven zodat je er langer plezier van hebt. De BMW 1-serie hatchback is het meest betaalbare nieuwe model, hoewel ook de BMW 3-serie in een vergelijkbare prijsklasse valt. BMW werkt als volgt: het eerste nummer dicteert het model (bijv. De 3-serie), gevolgd door de motorgrootte. Een ‘i’ geeft een benzinemodel aan en ‘d’ staat voor diesel. BM W was de eerste van de drie grote Duitse autofabrikanten die een volledig elektrisch voertuig lanceerde – de compacte BMW i3. Deze auto tik je voor ongeveer 18.000 euro op de kop. BMW-voertuigen bieden een soepele en uitstekende rijervaring met achterwielaandrijving. Vandaag de dag maken BMW-dashboards de rijervaring veel soepeler en gemakkelijker; BMW is dan ook beroemd om zijn zeer geavanceerde entertainment- en navigatiesystemen. Het bedrijf bestaat inmiddels iets meer dan 100 jaar en produceerde aanvankelijk alleen vliegtuigen. Gelukkig voor ons besloot het Beierse bedrijf later zich ook met de automarkt te bemoeien!

Waarom een tweedehands Mercedes-Benz kopen?

Mercedes-Benz is de oudste van de drie Duitse grootheden. Het bedrijf werd opgericht in 1886 en is anno 2018 verantwoordelijk voor een aantal van ’s werelds mooiste en meest luxueuze auto’s. De Mercedes-auto’s staan bekend om hun uiterst comfortabele modellen die zijn ontworpen met het oog op het ultieme comfort voor passagiers. Luxueuze interieurs, uitstekende entertainmentsystemen en sterke veiligheidsvoorzieningen zorgen ervoor dat Mercedes-auto’s opvallen. Gebruikte modellen starten vanaf €9.000. Denk hierbij aan de A-Klasse hatchback tot de sportievere SLK- en CLK-modellen. In onderstaand overzicht vind je een aantal geschikte keuzes voor Mercedes-Benz modellen in verschillende budgetten.

Dus… welke is beter?
De strijd der titanen is er één die wat ons betreft nog vele jaren mag duren. Zoek je krachtige performance en een perfecte wegligging, dan is BMW de beste keuze. Audi is op zijn beurt weer het ‘manusje-van-alles’ in dit lijstje en doet het op alle vlakken goed, maar ultiem rijcomfort vind je het meeste in een Mercedes-Benz. Welk merk je ook kiest; met een auto van één van deze drie giganten heb je nooit een miskoop.