Het jaar is bijna afgelopen en we hebben flink wat vette films mogen aanschouwen in 2013, maar de filmwereld zit zeker niet stil. In 2014 staan er namelijk ook heel wat toffe films op de planning waar wij als filmliefhebber naar uitkijken. In deel 1 van deze postreeks 5 dikke titels die we 100% in de bios gaan checken. Mis je een naam in dit lijstje? Laat het ons weten via de comments!

Transformers: Age of Extinction

transformersIn het vierde deel van Transformers nemen we afscheid van Shia LaBeouf, maar verwelkomen we een andere aangename acteur: Mark Wahlberg. In de nieuwste film van Michael Bay, die ongetwijfeld grafisch helemaal tip top in orde zal zijn, kunnen we ook weer genieten van extreem lekker vrouwelijk schoon: Nicola Peltz is de opvolgster van Megan Fox en Rosie Huntington-Whiteley.

Fifty Shades of Grey

fiftyHeel de wereld stond op zijn kop toen auteur E.L. James de Fifty Shades of Grey boeken uitbracht. Leesporno voor vrouwen, werd het genoemd. In 2014 staat dan eindelijk de verfilming van de best verkochte boekenreeks allertijden op het programma. Christian Grey zal vertolkt worden door Jamie Dornan en Dakota Johnson trekt de hakjes van Anastasia Steele aan. We zijn benieuwd…

The Hobbit Part 3: Daarheen en weer terug

hobbitAlles wat van de hand is gekomen van J. R. R. Tolkien, lijkt in goud veranderd te zijn. Na The Lord of The Rings is het The Hobbit die de nieuwe kaskraker in de bioscopen is, onder regie van Peter Jackson. Na deel een en twee te hebben gezien, wil je uiteraard ook het laatste deel zien. Het is geen LOTR, maar vermakelijk is de reeks zeker.

The Wolf of Wall Street

wolfHij mag dan nog nooit een Oscar hebben gewonnen, acteren kan hij wel. Leonardo DiCaprio speelt in The Wolf of Wall Street beurshandelaar Jordan Beltfort, die gigantische successen heeft gekend en van het glorieuze leven dat daarbij hoort heeft geproefd. Toch weet hij als geen ander dat al dat mooie ook plots weer op kan houden…

The Monuments Men

monuEen cast met namen als Matt Damon, Bill Burray, John Goodman, Jean Dujardin, Bob Balaban, Hugh Bonneville, Cate Blanchett en George Clooney móet deze oorlogsfilm bijna wel slagen. Laatstgenoemde is tevens de regisseur van deze film, waarin een groep soldaten belangrijke kunstobjecten en monumenten tijdens de Tweede Wereldoorlog proberen te redden, voordat ze door de Nazi’s worden vernietigd.