Terwijl onze vrouwen er vaak van overtuigd zijn dat wij mannen chaotische dieren zijn, weten wij stiekem wel beter. Hier bij GuyTalk kenmerken we ons liever als functioneel en praktisch. Toch geven we ook eerlijk toe dat we er af en toe best een zooitje van kunnen maken, dus hebben de knappe koppen van BaByliss For Men de nieuwe Styling Kit E837E X-10 op de markt gebracht: een multistyler die een aantal must-have apparaten combineert, zodat we niet langer een kast vol hoeven gooien met verschillende trimmers en tondeuses.

Een baard is al lang niet meer iets dat we zonder erbij na te denken wegscheren. Sterker nog: het is hip en mannen met baarden worden steeds vaker aantrekkelijk bevonden. Wat we hier echter niet mee bedoelen, is dat je hem klakkeloos zonder enige styling moet laten staan; het is een styling accessoire die bijgehouden moet worden. Het klinkt je misschien wat onwerkelijk in de oren als we zeggen dat de BaByliss X-10 echt álles is wat je nodig hebt om je lichaamshaar van top tot teen te manscapen, maar we doen het toch. De 10-in-1 set is namelijk speciaal ontwikkeld als complete package voor haar, baard en lichaam, en het doet dan ook precies wat het hoort te doen dankzij de ultrascherpe messen van hoogwaardige materialen.

Oké, genoeg gepraat. Je wilt weten wat het ding allemaal doet en kan? Let’s break it down..

 • Zelfsmerende 32 mm messen met WTech TechnologyTM
 • WTech TechnologyTM: 25% sneller scheren
 • Eelektrochemisch 3D geslepen messen: zeer scherp en onverslijtbaar
 • Vast scheermes: 100% RVS
 • 2 Opzetkammen: 2 – 14 mm & 3 – 15 mm (precisie: 0.5 mm)
 • 1 Precisie snijgeleider met 6 standen (0.5 – 3 mm): voor een 3-dagen baardje
 • Precisietrimmer 7 mm: voor styling, details en het bijwerken van de baard
 • Bodygroom met dubbele scheerkop + opzetkam
 • Kleine scheerkop (18 mm): voor het gezicht
 • Neus- & oor trimmer
 • Waterproof: voor extra hygiëne & gebruik onder de douche
 • Opberg- en oplaadstandaard met indicatielampje
 • Bruikbaar met en zonder snoer (40 min. autonoom)

De BaByliss wordt zoals hierboven vermeld geleverd met een handige opberg- en oplaadstandaard, waarin alle tien de opzetstukken opgeborgen kunnen worden. Dankzij het handige ingebouwde docking-systeem hoef je het apparaat alleen maar in de standaard te klikken, waarna hij direct begint op te laden. Zo houd je dus de benodigde ruimte voor in feite 10 verschillende apparaten minimaal. Enige kritiekpuntje hierover is dat de standaard vrij licht is en makkelijk verschuift. Wat extra gewicht had hier geen kwaad gekund.

Niet alleen de standaard is overigens erg licht: ook het apparaat zelf weegt bijna niets. And that’s a good thing. Terwijl het gewicht laag is gehouden, voelt de X-10 erg degelijk en stevig aan. De verschillende opzetstukken klemmen stevig vast maar zijn toch gemakkelijk te verwisselen. Fijn is overigens ook dat het ding feilloos onder de douche gebruikt kan worden; een puntje waar toch veel andere groomers in falen, ondanks het feit veel van ons mannen een scheerbeurt onder de douche prefereren. Een puntje waar het apparaat wellicht nog in verbeterd kan worden, is de oplaadindicatie. Middels een lampje geeft de X-10 aan of de batterij bijna op is, maar hoe lang je nog daadwerkelijk over hebt blijft giswerk. Toch kwam de E837E in mijn geval nooit in de buurt van een lege batterij, simpelweg omdat ik hem na ieder gebruik in het docking systeem plaatste.

Conclusie
Of je nu wilt scheren of trimmen en of je nu op zoek bent naar een 3-dagen baardje of een compleet gladde look, met de BaByliss E837E Styling Kit X-10 haal je een zeer degelijk product in huis waarmee je zonder moeite de style creëert die je zoekt. Hij zal wellicht niet scheren of trimmen als apparaten die los voor 250 euro in de winkel liggen, maar persoonlijk ben ik weinig tegengekomen wat ik met de X-10 níet kon doen. 10 verschillende functies voor een adviesprijs van €74,99: wij zijn overtuigd. Jij binnenkort ook?

Bekijk voor meer info of nieuwtjes van BaByliss ook hun Facebook pagina!