Getest: Jabra Sport Wireless+

Het is zondagochtend 08.00 uur en mijn wekker is zojuist voor de derde keer afgegaan. Mijn programma voor vandaag: vijf kilometer hardlopen, op de bank ploffen en wachten tot Nederland vanavond om 10 uur Costa-Rica gaat vernederen. Maar goed, daar zijn we nu dus nog even niet. Eerst mijn sportschoenen aan en natuurlijk mijn telefoon mee voor de nodige workout-muziek.

Speciaal voor sporters
Dat laatste is voor mij misschien wel het meest belangrijke van de gehele hardloopsessie: zonder muziek voor mij geen workout. Toch heb ik me de afgelopen jaren doodgeërgerd aan de manier waarop dit verliep: mijn telefoon in mijn trainingsbroek en het vaak veel te lange koord van mijn oordopjes onder mijn shirt door richting m’n oren. Niet bepaald comfortabel en al helemaal niet tijdens het rennen: de oortjes vliegen gemakkelijk uit en het koord zit gewoon flink in de weg. Sinds twee weken is dat geklungel voor mij echter compleet verleden tijd geweest. Ik mocht namelijk de Jabra Sport Wireless+ testen, een paar draadloze oordopjes die speciaal gebouwd zijn voor de sporters onder ons. Wat dat precies betekent? Dat lees je in deze review.

maj3-cjTo-6JnnKP1uXLQcgDe Jabra Sport Wireless+ wordt geleverd in een kleine kartonnen doos in dezelfde kleuren als het sportief-ogende setje oordopjes zelf: geel-zwart. Zodra we het doosje binnenkregen kon ik het natuurlijk niet laten de Sport+ meteen uit te pakken en ermee aan de slag te gaan. Wat meteen opviel was hoe stevig en degelijk de hoofdtelefoon aan voelde, compleet anders dan de oordopjes waar ik tot nu toe mee hard liep. De twee oordoppen zijn verbonden door een dun lint van zwart rubber polymeer. Ook meegeleverd in het doosje zijn enkele plastic zakjes vol met een brede variatie aan gele oordopjes in tal van vormen, een handige armband om je telefoon in mee te nemen tijdens het sporten, een korte mini-USB naar USB-oplaadkabel en natuurlijk de infoboekjes.

317sqzPdMvL

Jabra_SportWirelessPlus_ProductPage_204x800 (2)Functies
Oké, het doosje is uitgepakt en de Jabra ligt in mijn hand. Gelijk maar eens kijken wat het allemaal kan. Aan de rechter oorzijde van de Jabra Sport zitten een paar bedieningsknopjes verwerkt: een plus-en-min knopje, een multifunctionele toets en een FM-button. Met het plus-en-min knopje is gemakkelijk het volume aan te passen en kunnen muzieknummers worden overgeslagen. Met de FM-button kan er worden geswitched tussen geluidsontvangst van je Bluetooth-apparaat en FM-radio, en met de multifunctionele toets is het onder andere mogelijk telefoonoproepen aan te nemen en muziek te pauzeren.

Regen-, stof- en schokbestendig
Tijdens de eerste keer hardlopen met de Wireless Sport+ was het nog even wennen waar alle knopjes nou ook alweer zaten én wat ze precies deden, maar toen ik het eenmaal door had was het een genot om met de Jabra te lopen. Het geluid is prima en de bass is degelijk, al kon dit wat mij betreft nog wel een klein beetje beter. Waar de oordopjes alleen wel écht excelleren, is de degelijkheid en stevigheid ervan. Dankzij de Fitclip is het koordje achter je nek perfect af te stellen en voel je tijdens de complete sportsessie vrijwel niet dat je de oortjes om hebt. Ze bewegen totaal niet en ook tijdens het bedienen van de knopjes blijft alles netjes op zijn plaats. Daarnaast is de Jabra Sport Wireless Plus regen-, stof- en schokbestendig zodat je zelfs een workout in de stromende regen niet hoeft af te slaan.

De duur van de oplaadbare batterij wordt geschat op ongeveer 4,5 uur en gaat dus niet extreem lang mee, maar lang genoeg voor een aantal verschillende workouts. Ook wordt er bij de oordopjes een proefperiode van drie maanden Endomondo Premium geleverd. Interessant voor mensen die nog een handige sport-app kunnen gebruiken: zelf ben ik echter niet weg te slaan van mijn Runkeeper-app, maar die Premium-versie ga ik toch eens uitproberen.

Kortom: de testfase van de Jabra Sport Wireless+ is voor mij zeer geslaagd geweest en ik zal er niet snel afscheid van nemen. Naast het punt dat de audio íets beter had gemogen en dat de oortjes soms wat moeilijk te plaatsen zijn, heb ik eigenlijk totaal niets te klagen. De Bluetooth-verbinding werkt perfect en ook mijn must-have Spotify-App is uitstekend te besturen met de toetsen op het oortje. Aanrader!

Geef een reactie