Getest: Remington HyperFlex Plus

Het zal jullie, net als ons, ongetwijfeld zijn opgevallen: het hedendaagse straatbeeld wordt meer en meer gevuld met mannen voorzien van baarden waar King Leonidas in de film 300 jaloers op zou zijn. Niet zo gek, gezien het feit dat vrouwen mannen met baarden als ‘mannelijker’ beschouwen. Toch zijn er gelukkig ook nog dames en heren die liever een glad geschoren gezicht zien, en precies voor die doelgroep heeft Remington de nieuwe HyperFlex lijn uitgebracht, naar eigen zeggen ‘de beste scheerbeleving tot nu toe’. Met dank aan Remington hebben wij de HyperFlex Plus de afgelopen weken uitvoerig kunnen testen. Weten of wij het eens zijn met de uitspraak? Lees dan verder!

Range_Hyperflex_Range_image_RGB2Pro, Plus en het ‘standaard’ model
Allereerst wil ik even verduidelijken dat er in totaal drie modellen van de HyperFlex zijn uitgebracht: de HyperFlex Pro, HyperFlex Plus en de ‘gewone’ HyperFlex. De verschillen in deze modellen zijn minimaal en zijn vooral cosmetisch. Zo heeft de standaard HyperFlex een LED oplaadindicatie, terwijl de Pro en de Plus daadwerkelijk aangeven hoeveel batterijcapaciteit het apparaat nog heeft. Een groot voordeel van de Plus en Pro zijn overigens wel de geringe oplaadtijd van 90 minuten en een ‘snel-laad’ functie van 5 minuten. Wij hebben dus het middelste model, de Plus, uitgebreid getest en we kunnen er niet anders dan lovend over zijn. Het scheerapparaat ligt fijn in de hand, is stil en scheert bovendien zéér glad.

Overtuigende scheerprestaties
Het scheerapparaat heeft een grote, flexibele kop met drie individueel beweegbare sub-koppen die moeten zorgen voor het nauwkeurig volgen van de gezichtscontouren. Mijn ervaring hiermee is positief: of ik de HyperFlex Plus nu over mijn nek, kin of wangen beweeg, het voelt allemaal zeer natuurlijk aan. In de bijsluiter en op de achterkant van het product staat duidelijk aangegeven dat je zowel op een natte als een droge huid kan scheren. Terwijl dit natuurlijk zo is – we hebben beide opties getest – was ik zeker meer te spreken over het scheren met een klein laagje foam of scheergel. Tijdens het scheren op een droge huid bleef de scheerkop nog hier en daar lichtjes ‘hangen’. Dit is waarschijnlijk gewenning of persoonlijke voorkeur, maar is wel een vermelding waard. Waar de Remington wel de volle 10 punten scoort, is op het gebied van glad scheren. Slechts enkele draaibewegingen over welk gezichtsdeel dan ook, en geen haartje blijft ongeschoren.

Comfort Trim
De HyperFlex Plus beschikt naast de fijn werkende scheerkoppen ook over de zogenaamde Comfort Trim, een handige detailtrimmer waarmee je bijvoorbeeld je bakkebaarden of snor eenvoudig bij kan werken. Zelf heb ik de trimmer weinig in gebruik genomen, maar tijdens het testen werkte deze zeer degelijk. Het enige kritiekpuntje dat ik op de trimmer kan bedenken is dat hij slechts één richting op werkt, omdat deze als het ware ‘omhoog’ klapt. Gebruik je de trimmer in een opwaartse richting, dan beweegt hij mee in plaats van dat hij stevig recht blijft staan.

Batterij-indicatie
Zoals ik eerder al beschreef beschikken de Remington HyperFlex Pro en Plus over een batterij-indicatie. Waar de Pro daadwerkelijk het aantal resterende scheerminuten aangeeft, laat de Plus de resterende batterijduur zien middels een rode ‘rechthoek’ die steeds kleiner wordt naarmate het apparaat gebruikt wordt. Meer dan duidelijk, en met een gebruikstijd van 60 minuten bij 90 minuten oplaadtijd valt nergens over te klagen. Wel heb ik een aantal keer meegemaakt dat nadat het apparaat enkele uren in de oplaadstandaard heeft gestaan en vervolgens is opgeborgen, de batterij bij het volgende gebruik tóch leeg bleek te zijn. Jammer als je het apparaat snel nodig hebt, maar daar is de 5 minuten lange snel-laad functie perfect voor.

Conclusie
Als je daadwerkelijk bovenstaand stuk heb gelezen (ja, ook wij scrollen net als jij vaak door naar de conclusie!) dan weet je genoeg. De Remington HyperFlex Plus is een zeer kwalitatief scheerapparaat, is fijn in gebruik en doet wat het moet doen: glad scheren. De Plus is te koop voor bedragen rond de €100,-.

Meer weten over de scheerapparaten van Remington? Bekijk hier de HyperFlex scheerapparaten.

Geef een reactie