Gillette BODY scheersysteem

De tijd dat wij mannen er als vol behaarde neanderthalers bij lopen is al lang voorbij. Alhoewel een goede volle baard langzaamaan weer zijn intrede lijkt te maken, is een compleet behaard lichaam wat ons betreft toch echt een no-go. Volgens onderzoek van Gillette scheert 48% van alle mannen het lichaam met als voornaamste redenen: hygiëne en de betere looks van het lichaamsdeel zonder haar.

image008Precies om die reden heeft het alom bekende scheermerk de Gillette BODY ontwikkeld, een scheersysteem speciaal bedoeld voor het mannenlichaam. Mijn eerste gedachte: hetzelfde scheermes in een nieuw jasje om de verkoop een boost te geven. Toch kwam ik er al snel achter dat ik fout zat.

Allereerst is de scheerkop rond, in plaats van rechthoekig zoals we van de normale Gillette messen gewend zijn. Dit zorgt ervoor dat je op elk plekje van je lichaam goed en comfortabel terecht kan. Naast de ronde kop beschikt de Gillette BODY over 3 PowerGlide mesjes en 3 lubra-strips die ervoor zorgen dat je zonder problemen glad over het lichaam glijdt. Wat ook meteen opvalt als ik mijn oudere Fusion scheermes naast de BODY houdt, is dat de laatste een stuk lichter en wat meer gebogen is, wat het net even makkelijker maakt op moeilijk bereikbare plekjes te komen. En wat natuurlijk het belangrijkste is: de BODY scheert gewoon fijn. Niet meer, niet minder. En dat is gelukkig precies wat je van een degelijk scheermes verwacht.

as_Gillette_Adonis_matrix_®_041013Bij een nieuw scheersysteem hoort daarnaast ook een nieuwe scheergel. De Gillette BODY scheergel is transparant waardoor het goed zichtbaar blijft wat er wel of niet wordt geschoren. Ook belangrijk: de gel glijdt niet van het lichaam onder de douche, wat alles toch wel een stuk makkelijker maakt.

De Gillette BODY producten zijn vanaf juni verkrijgbaar bij de Kruidvat en vanaf juli ook bij alle andere retailers. Het mes zelf heeft een adviesprijs van €8,99.

Geef een reactie