Golf meest populaire mannenauto

De Volkswagen Golf is de meest geliefde auto onder mannen. Bij vrouwen staat de Polo op nummer één. Dat blijkt uit onderzoek van Independer onder verzekerden tussen 25 en 45 jaar. Zij vergeleken de meest verzekerde auto’s onder vrouwen en mannen over een periode van 1 januari t/m 31 mei 2017.

Dit zijn de meest gekozen auto’s door vrouwen en mannen:

En hoe ziet de top 5 van de vrouwen eruit?

Mannen kiezen grotere broer

Het onderzoek laat zien dat de voorkeuren van mannen en vrouwen uitleenlopen. Behalve dat mannen eerder een Golf dan een Polo kiezen, komt de Ford Ka niet voor in de top 5 mannenauto’s en kiezen vrouwen minder vaak voor een Opel Astra.

Tegelijkertijd zijn er ook overeenkomsten. Vier auto’s komen zowel bij de mannen als de vrouwen in de top 5 voor: de Polo, Golf, Opel Corsa en de Peugeot 206.

Opvallend is dat de Volkswagen Golf bij mannen met stip op nummer 1 staat en dat deze auto bij vrouwen pas op de vierde plek komt. Zijn kleinere broertje, de Volkswagen Polo, is favoriet onder vrouwen. Deze auto heeft iets minder pk’s en is iets lichter dan de Volkswagen Golf.

Wat kost zo’n Golf per maand?

Als je één van deze populaire auto’s rijdt, of wilt gaan rijden, wil je natuurlijk weten met welke kosten je te maken krijgt. Naast brandstofkosten en onderhoudskosten, moet je rekening houden met de vaste kosten zoals afschrijvingskosten, wegenbelasting en APK. Op de website van het RDW vind je meer informatie over de APK. Ook een autoverzekering is verplicht zodra je een auto op je naam hebt staan.

Omdat de maandelijkse kosten erg afhankelijk zijn van de auto, jouw situatie en het gebruik, is er niet één totaalbedrag te noemen. Houd er rekening mee dat je per maand in totaal enkele honderden euro’s kwijt bent. Maak een vergelijking van autoverzekeringen om te zien welke autoverzekering het beste bij jouw situatie past.