Guysnack: de lekkerste homemade hotwings die je ooit zult eten

Wij mannen houden van snacken, en al helemaal als we tegelijkertijd genieten van een lekker biertje of een glaasje whiskey. Één gerecht die er bij mannen altijd in gaat, is kip – hoe dan ook bereid. Onze Amerikaanse collega-blog AskMen publiceerde onlangs een artikel waarin ze uitlegde hoe je thuis zelf de lekkerste hotwings maakt die je ooit gegeten hebt. Wij zijn de lulligste niet, en delen dit hemelse recept graag met jullie. Zelf hebben we ze na de vrijdagmiddagborrel afgelopen week al staan bereiden en we kunnen er kort over zijn: deze hotwings zijn een must have tijdens een avondje gamen of voetbal kijken met je maten. We kunnen je echter niet garanderen dat ze vervolgens niet élke week voor je deur staan. Good luck!

De ingrediënten
– Klaargemaakte, kale kipvleugels
– Pistachenoten
– Zure Room
– Blauwe Kaas
– Komijnpoeder
– Knoflookpoeder
– Olijfolie
– Mayonaise
– Honing
– Kruiden (peterselie, koriander, basilicum, bieslook)
– Chilivlokken
– Sesamolie
– Zoud
– Peper

De bereiding
Warm de oven voor op 150 graden en stop de pistache noten, komijnpoeder, zout, peper, knoflookpoeder en een klein beetje suiker in een kom. Meng het door elkaar heen en leg het mengsel op wat bakpapier en stop dit in de oven voor ongeveer 20 minuten.

Voeg in een andere kom de zure room, mayonaise en blauwe kaas toe, samen met de gesneden kruiden en honing en meng het geheel door elkaar heen met een lepel.

Meng de chilivlokken met de olijfolie en een klein scheutje sesamolie en verwarm het geheel een kleine 20 seconden in de magnetron. Verspreid het blauwe kaas-mengsel vervolgens op een bord en leg de hotwings er bovenop.

Haal de pistachenoten uit de oven en kruimel ze in kleine stukjes. Stroop nu het chilivlokken-mengsel over de hotwings en strooi vervolgens de pistachenoten er overheen. Easy, right? Check hieronder de how-to video van het recept!