GuyTrip: de vrouwen shoppen… jij met je maten naar Borussia Dortmund!

Het is dé ideale undercovertrip; “Schat waarom gaan we volgend weekend niet gezellig shoppen in Dordtmund?!”. De dames door het dolle heen, maar jij spreek meteen af om met je maten naar een wedstrijd van Ballspielverein Borussia 09, a.k.a. Borussia Dortmund te gaan. Klinkt als een goede deal, toch? Dortmund is de grootse stad van het Ruhrgebied en biedt de bezoeker een complete winkelstad die zich kan meten met wereldsteden als Rotterdam of Amsterdam :). Naast grote warenhuizen als Karstadt en Kaufhof zijn er veel kleinere, gezellige winkels te vinden. Zeg nou eerlijk; welke vrouw loopt hier nou niet warm voor.

En ja, een héle dag winkelen is natuurlijk niks voor de mannen. Die verruilen eind van de middag (eindelijk) het winkelgebied voor een wedstijd vol sfeer in het grootste stadion van de Bundesliga, het Signal Iduna Park (Westfalenstadion voor de echte fan). Het stadion biedt plaats aan maar liefst 80.720 toeschouwers. Zo’n gigantisch stadion verdient een topclub, want Borussia is dan ook niet de eerste de beste.. Op de erelijst van Borussia Dortmund staan acht Duitse kampioenschappen, drie DFB Pokal en vier Duitse Supercups en ze speelden in seizoen 2013/2014 de finale van de Champions League. Ook was het een lange tijd dé thuishaven voor topspelers als Mario Götze en Robert Lewandowski en is dat het nog steeds voor centraal verdediger Mats Hummels. En het mag inderdaad gezegd worden: Dortmund had het afgelopen seizoen wel wat beter mogen doen, maar dat maakt hun voetbal niet minder aantrekkelijk.

Het is dan ook niet zo gek dat het stadion van Borussia vaak afgeladen is, want waar deze Duitsers ook spelen, er is altijd een grote groep trouwe supporters die met ze meereist. De kaartverkoop van BVB gaat als een speer dus koop snel je kaarten en geniet van de beste wedstrijden in de Bundesliga. Wij van GuyTalk bedoelen natuurlijk, veel winkelplezier in Dortmund!

Alvast een beetje in de stemming komen? Check dan onderstaande video!