Het nut van lange T-shirts voor lange mannen

Wij Nederlanders zijn het grootste volk ter wereld. Waar de dames gemiddeld zo’n 1.71 meter groot zijn, tikken de mannen gemiddeld al ruim de 1.84 meter aan. In zo’n 150 jaar tijd zijn Nederlanders onder andere door een zuivel- en vleesrijk dieet zo’n 20 centimeter gegroeid, maar als we kijken naar modetrends en veel kledingmerken, wordt daar eigenlijk bar weinig rekening mee gehouden. De oplossing? Extra lange T-shirts, speciaal bedoeld voor langere mannen.

“De shirts moeten niet alleen lang zijn maar ook lang meegaan en kwaliteit uitstralen.”

Lange mannen

Bovengemiddeld lange mannen hebben er vaak moeite mee: kleding vinden die goed bij ze passen. Is het shirt qua lengte perfect, dan is hij wel veel te breed en ziet hij eruit als een onverzorgde man. Één optie is de sportschool in duiken (of de koelkast) om ook in de breedte wat te groeien, maar een veel betere oplossing is het aanschaffen van een extra lang T-shirt. Gelukkig zijn er winkels die zich juist op lange mannen richten, zoals Girav.nl

Het is ook eigenlijk niet zo gek dat veel kleding niet perfect is voor de lange Nederlander. Zo wordt veel kleding in bijvoorbeeld China of Amerika gemaakt, waar de mannen simpelweg een stuk kleiner zijn. In Nederland moet je dan al snel een XL maat kopen, die qua pasvorm dan weer verschrikkelijk is. Een lang T-shirt is ideaal voor lange mannen met een normaal postuur om te dragen binnen én buiten je broek.

GIR20160530-over-ons

De shirts die door Girav worden verkocht moeten volgens het merk voldoen aan een aantal eisen: kwaliteit, optimale pasvorm en goede service. “Wat heb je immers aan een lang T-shirt als deze na een paar keer wassen te kort of uit model is? Daarnaast vonden we de service van veel winkels en webshops onder de maat. Hoe vaak maak je het niet mee dat je in de wacht wordt gezet of van het kastje naar de muur wordt gestuurd als er iets fout is gegaan.”

Lange T-shirts en overhemden

Je kan er overigens niet alleen aankloppen voor de aanschaf van lange T-shirts, ook lange overhemden of pullovers voor de XL-Nederlander is er te koop. Ze maken in de winkel dan ook handig gebruik van een handig te volgen maatsysteem:

  • Standard Long Fit (/SLF): voor mannen met gemiddelde lengte; T-shirts zijn 2 – 4cm langer.
  • Long Fit (/LF): voor lange mannen vanaf 1,85 / 1,90; T-shirts zijn 4 – 8cm langer.
  • Extra Long Fit (/XLF): voor lange mannen vanaf 2m. T-shirts zijn 8 – 12cm langer.

Online T-shirts kopen

De lange T-shirts op Girav zijn speciaal ontworpen voor lange mannen. Hoge kwaliteit producten die er ook na vele wasjes nog perfect uitzien, zodat langere mannen geen last meer hoeven te hebben van kleding dat omhoog kruipt. Bekijk snel de website van Girav.nl voor het complete aanbod lange T-shirts.

Girav-HONG-KONG_-WIT_long-shirt-online-mannenstyle-794x1024