Hollywoods best betaalde acteurs van 2014

Elk jaar onderzoekt zakentijdschrift Forbes welke acteurs de meeste miljoenen op hun bankrekening krijgen bijgeschreven. Ook in 2014 stelde het blad weer een lijst samen met de schandalig hoge salarissen van Hollywoods best betaalde acteurs. Jaloersmakend? Een klein beetje. Verdiend? Soms wel, soms niet. Wat we er ook van vinden, dit waren de meest verdienende acteurs van het afgelopen jaar (juni 2013 tot juni 2014).

1. Robert Downey, Jr. : €55,5 miljoen

De nummer één op deze lijst, Robert Downey, Jr. is niet alleen een ijzersterke acteur, maar ook nog eens wereldwijd geliefd. De 49-jarige acteur werd vooral bekend dankzij zijn rol als Iron Man in de immens populaire Marvel films. Totaal verdiende eerste plek, als je het ons vraagt.

2. Dwayne Johnson. : €38,5 miljoen

Voormalig worstelaar Dwayne Johnson verdient tegenwoordig zijn centen met acteerwerk, en dat doet hij goed. De gigantische ‘The Rock’ speelde in onder andere G.I. Joe, Hercules en de Fast and Furious films. Over zijn acteerskills valt te twisten, maar zijn bulky schouders slepen het werk blijkbaar binnen.

3. Bradley Cooper : €34 miljoen

Sinds zijn werk in de Hangover-films lijkt het alsof bijna alles wat Bradley Cooper aanraakt, verandert in goud. Verdiende Oscar-nominaties met zijn rollen in Silver Linings Playbook en American Hustle en dat heeft hem geen windeieren gelegd. Met bijna 35 miljoen een verdiende derde plek.

4. Leonardo DiCaprio : €29 miljoen

Je kan het bijna niet geloven, maar Leonardo DiCaprio heeft nog nóóit een Oscar gewonnen. Wat ons betreft had hij die dubbel en dwars verdiend met The Wolf of Wall Street – een film die bakken met geld op heeft geleverd. Zijn tweede hit van het jaar, The Great Gatsby, was ook om van te smullen.

5. Chris Hemsworth : €27 miljoen

Als je Chris Hemsworth zegt, dan zeg je Thor. De grote acteur met zijn ruige uiterlijk verdiende zijn geld voornamelijk met zijn rol als dondergod, maar is binnenkort ook te zien in Cyber, een film over een highly-skilled hacker. Thor achter een computer? Nah.

6. Liam Neeson : €26,7 miljoen

“I don’t know who you are (…) but I will look for you, I will find you, and I will kill you.” Alleen deze citaat is al reden genoeg om Lian Neeson in dit lijstje te hebben. Binnenkort komt deel drie van Taken eraan, wat hij vast niet voor een habbekrats gaat doen.

7. Ben Affleck : €26 miljoen

Misschien wel de meest verrassende acteur op de lijst. Toen aangekondigd werd dat de Pearl Harbor ster de rol van Batman op zich gaat nemen, viel het complete internet over hem heen. Neemt hij het stokje van Christian Bale over? We betwijfelen het.