Houd je lijf koel met de vesten van HyperKewl

De zomer is in aantocht, de warme temperaturen komen steeds dichterbij en ik denk dat ik gelijk heb als ik zeg dat vrijwel niemand fan is van een bezweet lichaam. Of je nou gaat hardlopen, er graag met de motor op uitgaat, last hebt van hitte tijdens de zenuwslopende WK-wedstrijden of simpelweg de warmte op je werk tegen wilt gaan, met de vesten van HyperKewl houd je je lichaam altijd lekker koel, waar je ook bent; het enige dat je hiervoor nodig hebt is water.

kewlDe werking van het vest is eigenlijk heel simpel: dompel het vest 1 tot 3 minuten onder water, knijp het overtollige water er vervolgens uit en trek het vest aan: de coolness volgt vanzelf! De HyperKewl koelvesten maken gebruik van een 3-laagse constructie waardoor het water snel wordt geabsorbeerd en opgeslagen. Zodra het vest wordt aangetrokken is de gevoelstemperatuur van je lichaam tussen de 6 en 16 graden koeler dan de omgevingstemperatuur: perfect dus om je lichaam lekker koel te houden, tot wel 10 uur lang.

Oké, dus je dompelt het vest in water en trekt hem vervolgens aan… wordt je kleding dan niet meteen drijfnat? Nee. Op de redactie van GuyTalk.nl hebben we de vesten al even mogen testen, en terwijl we eerst wat sceptisch waren kan ik zeggen dat ik vrij onder de indruk ben van het vest: na het onderdompelen en uitknijpen van het vest is de vochtigheid binnen no-time verdwenen, terwijl het vest meteen erg koel aanvoelt. De vesten maken hiervoor gebruik van een speciaal waterdicht membraan als binnenvoering, waardoor je niet met natte kleding rondloopt.

Zelf heb ik het vest getest tijdens onder andere hardlopen en boksen, en de effecten zijn groots: tijdens de complete workout blijft je lichaam gekoeld en door middel van de vrij goede pasvorm heb je bijna niet door dat je het vest aanhebt. Ook het lage gewicht van het vest – zelfs wanneer hij vol water zit – blijft erg laag. Het is dus niet zo dat het lijkt alsof je met een zwaar gewichtsvest rondloopt.

Een aankoop die je geld dus dubbel en dwars waard is, wat niet gek is gezien het feit dat de koelvesten en accesoires van het merk gebruikt worden door onder andere de spelers van het Nederlands voetbalelftal, het Ajax-team, PSV, Formule 1 Teams Ferrari en McLaren en ga zo maar door.

Het vest dat wij hebben getest is de HyperKewl™ Koelvest Ultra Sport, die voor €72,48 verkrijgbaar is op www.hyperkewl.nl.

Geef een reactie