Jij vs. een Paralympische sporter… wie wint?

Bij GuyTalk zijn we grote liefhebbers van sport. Elke zondag zitten er wel enkele redactieleden voor de buis naar de Eredivisie te kijken en ook basketballiefhebbers zijn goed vertegenwoordigd. Vandaag schenken we aandacht aan een ietwat andere tak van de sportwereld, namelijk de Paralympische sporten.

Enkele dagen geleden werd bekend gemaakt dat de Paralympische takken van de zwembond KNZB, tennisbond KNLTB, de Atletiekunie en basketbalbond NBB een verbintenis hebben afgesloten met de ABN Amro. De Nederlandse bank gaat campagne voeren om meer aandacht te krijgen voor gehandicapte sporters, maar organiseert ook trainingskampen om talenten meer kans te geven zich te ontwikkelen. Daarnaast investeert de ABN Amro als ‘Partner van de Toekomst’ in talentontwikkeling, óók voor paralympische sporters.

Als we de Olympische Spelen vergelijken met de Paralympische Spelen, kunnen we er kort over zijn welke populairder is. Toch worden ook de Paralympics elk jaar steeds gewilder: tijdens de Winterspelen in Sochi afgelopen jaar werd een recordaantal tickets verkocht en zonden meer landen dan ooit het evenement uit op hun tv-kanalen. Volgens Paralympic.org keken zelfs meer dan 2 miljard personen in totaal naar de Winter Paralympics 2014, een toename van 32 procent als je het vergelijkt met de Spelen in Vancouver in 2010. Best bizar, toch?

Maar is het eigenlijk wel zo gek dat de Paralympische atleten steeds meer aandacht krijgen? Als het aan ons ligt niet. In onderstaande video (of even bovenaan op het Play-knopje klikken) neemt Paralympische sporter Ronald Hertog het op tegen een aantal sporters van het CIOS in Haarlem die wel even denken de gehandicapte atleet te kunnen verslaan. Wat de knullen even vergeten, is dat zelfs met een handicap, de Paralympiërs extreem hard kunnen trainen, en dat werpt nou eenmaal zijn vruchten af. Dus, wat denk jij? Versla jij een Paralympische sporter in zijn spel? We betwijfelen het. Deze jongens denken de volgende keer in ieder geval wel twee keer na voor ze een Paralympiër onderschatten!