Kaal aan het worden? Met deze behandeling heb je weer een kop vol met haar!

Micro Haar Pigmentatie, vaak afgekort tot MHP, is een procedure die het uiterlijk van een volle haardos kan repliceren. Vooral kalende mannen (maar ook vrouwen) die last hebben van haaruitval of een steeds kaler wordende hoofdhuid maken de laatste jaren veel gebruik van deze behandeling. Een van de grootste voordelen van de hoofdhuidpigmentatie techniek is dat deze vrijwel onderhoudsvrij is en vrijwel geen bijwerkingen heeft, zoals bijvoorbeeld haartransplantaten dat wel hebben. Het vermijdt ook de gevaren van sommige medicijnen die kunnen worden voorgeschreven om het haar te laten groeien of het verlies te vertragen.

Klinkt goed! Wat is Micro Haar Pigmentatie?

MHP is een geavanceerde techniek die precieze, zeer miniscule hoofdhuidpigmentatie realiseert. In weze kan je het ook wel een soort hoofdhuid-tatoeage noemen. Het herstelt het uiterlijk van de hoofdhuid door de ‘stoppels’ van zeer kort haar te simuleren. Dit is vooral handig voor mensen met kleinere kale plekken, of voor degenen die hun hoofd scheren, maar het gevoel hebben dat de aanwezigheid van littekens op hun hoofdhuid hun uiterlijk vermindert.

Het is echter oneerlijk om MHP een hoofd-tatoeage te noemen. Het staat weliswaar in verband met tatoeage, maar de techniek is heel anders. Pigmenten worden inderdaad geïnjecteerd in de huid van de hoofdhuid, maar op een veel fijnere manier dan bij traditionele tatoeages. De pigmenten worden op een veel meer gecontroleerde, precieze manier afgeleverd en ze worden in een veel ondieper gedeelte van de huid geïnjecteerd.

De gebruikte technieken, evenals de pigmenten zelf, zijn vakkundig geselecteerd op basis van je eigen haartype en -kleur, evenals de huidskleur van de hoofdhuid. De pigmentatie wordt aangebracht door een volledig getrainde, deskundige beoefenaar in de loop van vele uren, gewoonlijk gedurende meerdere sessies. Gemiddeld neemt een eerste sessie zo’n 3 tot 7 uur in beslag. Da’s een flinke zit!

Deze kenmerken maken de procedure niet alleen veel comfortabeler dan het laten zetten van een tatoeage, het resulteert perfect de illusie van een normaal haargroeipatroon. En dat vanaf dag één. Je verlaat de kliniek met een hoofd vol haar en zonder zichtbaar teken dat je zou krijgen van een haartransplantatieprocedure. Het ergste dat patiënten meestal ervaren is een lichte roodheid van de hoofdhuid, die snel verdwijnt.

Hoofdhuid Micropigmentatie kan daarnaast worden gebruikt om littekens te camoufleren van FUT- en FUE-haartransplantaties. Door deze niet-chirurgische behandeling lijken ze minder zichtbaar voor het oog. De speciale pigmenten worden gebruikt om de natuurlijke haarzakjes te repliceren en de illusie van echt haar te geven.

Waar kan ik terecht voor MHP?

In Nederland zijn er diverse klinieken die Micro Haar Pigmentatie aanbieden. De meest vooraanstaande hiervan is zonder meer Beauty Care Nederland, een in Katwijk aan Zee gevestigde kliniek die al enkele duizenden succesvolle MPH-behandelingen achter de rug heeft. Bekijk hier de tarieven van Beauty Care Nederland voor een Micro Haar Pigmentatie-behandeling, of lees hier meer over hun precieze werkwijze.

Niet overtuigd?

Nog steeds niet overtuigd van de effecte van Micro Haar Pigmentatie? Misschien helpen onderstaande foto’s je een eigen oordeel te scheppen!