Klaar voor de sport, actie en romantiek met SUHD en OLED

Een televisie is niet meer zoals deze een aantal jaar geleden was. Wij als consument zijn steeds veeleisender en daar spelen de fabrikanten van televisies op in, met als gevolg: prachtige high-end tv’s. De populariteit van streamingdiensten als Netflix en Videoland zorgen er al voor dat we toegang krijgen tot heel veel films en series. Wie deze in een hoge kwaliteit wil bekijken, heeft daar een geschikte tv voor nodig. Tegenwoordig hangt de keuze voor een tv daardoor niet alleen af van het merk of een bepaalde functie, maar wordt ook rekening gehouden met de beeldkwaliteit. Deze moet steeds beter en daarom richten merken zich steeds vaker op de productie van bijvoorbeeld SUHD- en OLED-tv’s. Deze tv’s zorgen voor een prachtige beeldweergave, zoals tvq.nl geregeld demonstreert.

Vergeet de bioscoop en de rit naar het plein met daarop grote schermen. Beleef film, series en zelfs sportwedstrijden alsof je ze zelf live meemaakt, maar dan gewoon vanuit je woonkamer. Deze televisies brengen namelijk een kunstwerk in ons leven die het kijken naar tv aannemelijker maken. Voor de liefhebbers zijn de SUHD- en OLED-tv’s een welkome toevoeging voor een avondje voor de buis. Met deze schermen haal je zeker een kleine (thuis)bioscoop in huis. Dit komt door verschillende aspecten.

De scherpte

Allereerst natuurlijk de helderheid en scherpte die wordt weergegeven. Of het nu gaat om de traptechnieken van Messi en Ronaldo, de hole-in-one van Jason Day of de inhaalactie van Max Verstappen, iedere actie in sport wordt tot in de kleinste details getoond op deze beeldschermen. Het lijkt alsof je er live bij bent. Beelden zijn namelijk vier keer scherper dan op een Full HD-televisie. Bij de SUHD-beeldschermen van Samsung wordt gebruik gemaakt van kleine nanokristallen voor een betere en scherpe weergave van beelden, waar op de OLED-televisies een extra pixel is toegevoegd. Daarbij kunnen de pixels van een LG OLED-tv zich ook nog eens zelf in- en uitschakelen. Zo krijg je een unieke kijk op tv.

Met een Super UHD- of OLED-beeldscherm is een tv tenslotte meer dan ‘slechts’ een televisie die is uitgerust met een 4K Ultra-HD-resolutie. Vanwege de nanokristallen die worden gebruikt zijn beelden kleurrijker en contrastrijker. Hierdoor zie je jouw favoriete sporters en acteurs nog beter. Die belangrijke sportwedstrijden in de competitie, die spannende actiefilm, of toch die romantische comedy met je favoriete actrice wordt een stuk leuker om naar te kijken. Zeker omdat de krachtige ingebouwde processor zorgt voor een vloeiende weergave van de beelden.

unnamed-1

De hoge resolutie – waardoor 4K dus nog scherper wordt – is niet het enige wat je in huis haal met een SUHD-tv. De hoge resolutie – waardoor 4K dus nog scherper wordt – is niet het enige wat je in huis haal met OLED en SUHD. Bij meerdere van deze schermen is het ook nog eens mogelijk om te kiezen voor een Curved panel. Dit wil zeggen dat je films en series bewondert die worden afgespeeld op een gebogen beeldscherm. Deze curve zorgt voor een aangenamere kijkervaring.

Het maakt niet uit voor welke afmeting je kiest, je zult films, series, sportwedstrijden en meer beleven alsof je in een bioscoop zit. Smart-tv is daarbij een mogelijkheid om apps te installeren op je tv. We hebben tegenwoordig allemaal wel internet in huis, dus daar kun je spoedig van genieten. Maak draadloos verbinding, installeer de app en je geniet! Door de hoogwaardige kwaliteit van de beelden zijn dit exclusieve high-end televisies voor wie nog meer wil genieten van films, games en meer.