Meer bekend over de Mercedes-Benz AMG GT C Edition 50

Tijdens de North American International Auto Show 2017 in Detroit was het nog te vroeg voor Mercedes-AMG om hun nieuwste sportwagen R50 met Formule 1-technologie te presenteren. Toch kwamen ze niet met lege handen opdraven, en brachten ze een bloedmooie AMG GT C 50 Edition met zich mee: een gelimiteerde uitgave met heel wat power onder zijn kont. Daarmee breidt Mercedes-AMG het GT aanbod nóg verder uit met een heerlijk model met dikke uitrustingen.

Een geweldige uitbreiding op de toch al indrukwekkende GT-lijn van het Duitse automerk

Het nieuwe model, waarvan de Roadster in september 2016 debuteerde, is voorzien van alle features van de vernieuwde Mercedes-AMG GT en GT S, maar dan in combinatie met de technische uitrustingen van de AMG GT R. De 4,0-liter AMG-V8-biturbomotor levert in de Mercedes-AMG GT C een vermogen van 410 kW (557 pk) en 680 Nm koppel. Online motorolie kopen is geen overbodige luxe, want héél zuinig is de Mercedes niet.

De limited edition wordt daarnaast gekenmerkt door een uniek design met onder meer het kostbare Designo Graphite Grey Magno en Designo Cashmere White Mango. Daarnaast zijn de lichtunits voorzien van een donkere afwerking van de frontsplitter, omlijsting van de voorste luchtinlaten, sideskirts en uitlaateindstukken. Ook het interieur kent een mooi contrast van zwart en zilver. De Edition 50 eert het 50-jarig jubileum van AMG.