Must have: De Humax TV+ H3 maakt van elke TV een Smart TV!

Heb je een prachtige, grote tv, maar stamt hij nog uit het tijdperk dat je er nog geen apps voor kon downloaden? Veel mensen zullen in dit geval uiteindelijk overstag gaan om er honderden, of misschien zelfs duizenden euro’s tegenaan te gooien om een nieuwe tv aan te schaffen. Maar wat nou als je we je vertellen dat dit helemaal niet nodig is, en dat je met een simpele gadget je huidige tv op kan toveren tot een smart TV? We laten je graag kennismaken met de Humax TV+ H3, waarmee je populaire apps als Netflix, Uitzending Gemist of allerlei andere series en films direct op elke tv kunt bekijken. Wij zijn overtuigd! Weten waarom? Lees dan snel verder…

“Je stopt de HDMI kabel in het apparaat en de andere zijde in je TV, en je bent ongeveer klaar om op de bank te ploffen”

Een Smart TV is tegenwoordig de standaard als je de Media Markt binnenloopt voor de aanschaf van een nieuwe tv, maar veel mensen zitten nog ‘opgescheept’ met een oud model, die soms qua beeldkwaliteit gewoon nog perfect is. Zal je dan echt honderden euro’s uit gaan geven om deze te vervangen, alleen om een app als Netflix te kunnen kijken? Neh, da’s onzin, vinden wij. Humax is het daar gelukkig mee eens, en zorgt ervoor dat je in een handomdraai alles wat je maart wilt op je TV zou kunnen kijken. Aansluiten, en kijken maar.

humax2

Prachtig design

Denk je aan hoogwaardig design, dan denk je aan de Red Dot Design Award. Deze internationale prijs voor design wordt sinds 1955 jaarlijks uitgereikt aan producten in verschillende categorieën, waaronder productdesign, designfirma’s en designconcepten. Het instituut kent de award toe aan producten die zich duidelijk onderscheiden van vergelijkbare inzendingen dankzij een uniek design. En guess what? De Humax TV+ H3 heeft zich in 2015 mogen bekronen met een RedDot Award Winner-titel. Ook in 2016 viel het product op tijdens de iF Design Awards, dat wordt beschouwd als keurmerk voor design van topkwaliteit.

En dat het product er goed uitziet, dat moge duidelijk zijn. Het eerste wat namelijk opvalt aan het kleine apparaat, is het prachtige ontwerp. De mooie kast is gemaakt in witte en houten kleuren en materialen. Ook staat het gebruiksgemak voorop: aan de achterzijde is naast de HDMI-ingang ook een optische digitale geluidsuitgang aanwezig, zodat je de geluidsweergave via een ander apparaat kan laten lopen, zoals een aparte geluidsinstallatie. Ook is er een netwerkaansluiting aanwezig om het apparaat via een internetkabel aan je modem te verbinden. Liever geen kabels door je woning lopen? Dan is ook Wireless uiteraard een optie.

De doos van de Humax TV+ H3 beschikt naast het apparaat zelf, ook over een stroomadapter en uiteraard de afstandsbediening, die zelf ook bijzonder mooi ontworpen is en prettig in de hand ligt. Ook hier komt het minimalistische, doch functionele design van de Humax weer mooi naar voren en word je niet overspoeld met onnodige knopjes en toetsen.

watching

Sublieme Werking

Het aansluiten van de Humax TV+ H3 is enorm simpel. Je stopt de HDMI kabel in het apparaat en de andere zijde in je TV, en je bent ongeveer klaar om op de bank te ploffen. Het apparaat checkt automatisch of er een netwerkverbinding actief is, maar geeft je ook direct de mogelijkheid tot het opzetten van een draadloze verbinding. Al snel in het setup-scherm krijgen we vervolgens de melding dat er nieuwe software beschikbaar is voor de Humax, die vervolgens met een druk op de knop geïnstalleerd wordt. Mooi om te zien dat het bedrijf on top of their game is als het aankomt op gebied van het blijven updaten van hun software en apps, iets wat je bij veel tv’s helaas niet kan zeggen.

“Enorm veel Nederlandse apps zorgen ervoor dat de Humax zich onderscheidt van veel andere beschikbare mediaplayers in deze prijsklasse”

Een groot voordeel van de Humax is dat hij draait op Android. Niets tegen Apple of Windows producten uiteraard, maar als het aankomt op de aanpasbaarheid van producten en de installatie van nieuwe apps, is Android toch echt wel koploper. Zo kan je via de USB-poort gemakkelijk zelf bestanden toevoegen of kan je zelf je apps installeren. Heb je bijvoorbeeld interesse om écht alle films en series te zien via Kodi? Ook dat is mogelijk via deze high-end mediaplayer. Toch komt hij ook out of the box met veel coole apps, zoals YouTube, NPO, SBS Kijk, NOS Nieuws, De Telegraaf en heel wat andere Nederlandse applicaties. Daarin is de Humax ook gelijk een enorme verbetering op goedkope mediaplayers die je bijvoorbeeld in China kunt kopen.

Voor de techneuten onder ons: Onder de motorkap vinden we een relatief snelle Amlogic S805, ARM Cortex A5, Quad Core, 9000 DMIPS chipset en 1GB DDR3 Geheugen. Ook is er 4GB opslaggeheugen beschikbaar, waarvan 2GB gereserveerd is voor apps. Beeldkwaliteit is mogelijk tot 1080p Full HD.

Heb je al een Smart TV in huis? Dan zal je de Humax wellicht sneller links laten liggen. Heb je wél een tv die ouder is, maar qua beeldkwaliteit gewoon nog mee kan? Dan is de Humax TV+ H3 een absolute must-have. En dat voor een paar slechts 119 euro!