Nog één week tot het Amsterdam Dance Event!

Nog een klein weekje wachten, mannen. Nog één week voordat het grootste dance evenement van Nederland voor de negentiende keer uitbarst in Amsterdam: het Amsterdam Dance Event. Vijf dagen, 2.224 artiesten, 2000 acts en 85 verschillende clubs en venues. Het wordt weer een halve week keihard feesten! Op GuyTalk.nl alvast een klein voorproefje van het evenement dat van 15 tot 19 oktober plaatsvindt.

Het Festival
Het Amsterdam Dance Event, kortweg ADE, trekt dit jaar ongeveer 350.000 bezoekers vanuit de hele wereld naar Amsterdam. Onze hoofdstad wordt deze vier dagen ook wel het Mekka voor danceliefhebbers genoemd, en die titel verdien je niet zomaar. Van electro tot acid en van techno tot hiphop en drum ‘n bass. Roep een genre en we weten vrijwel zeker dat ze is vertegenwoordigd door een indrukwekkende line-up van internationale artiesten.

Bekende artiesten die dit jaar de revue passeren zijn onder andere Afrojack, Armin van Buuren, Tiesto, Martin Garrix, Sunnery James & Ryan Marciano, Chuckie, Chase & Status, Paul Oakenfold, Dave Clarke, Mr. Probz, Rust, Calvin Harris en vele anderen. De artiesten draaien ook niet in zomaar wat clubs. Venues als Melkweg, Paradiso, Escape, Studio 80, Concertgebouw, de Westergasfabriek, Ziggo Dome, Amsterdam Rai en de Heineken Music Hall worden the places to be.

ADE Conference
Naast genieten van dikke sounds vindt tussen 15 en 19 oktober ook de ADE Conference plaats. Hét ontmoetingsplatform voor dj’s en producers waarbij elke aspect van de hedendaagse muziekindustrie aan bod komt. Met onder andere een Q&A met Hans Zimmer (de legendarische filmcomponist) en de Demolition Panel waarbij beginnende artiesten zich op professioneel niveau kunnen laten meten, belooft ook de Conference drukbezocht te worden.

Maar goed, wij komen niet om over muziek te leren, wij komen om te knallen. En dat gaan we doen, want wanneer Amsterdam vijf dagen lang wordt omgetoverd tot één groot festivalterrein… Tja, dan móet je daarbij zijn. Nog steeds niet overtuigd? Dan zorgt deze video wel voor de rest: