Review: Xclusivewood Vivid houten horloge

Houten accessoires zijn hot. Zonnebrillen, hoesjes voor je smartphone, speakers, toetsenborden… vrijwel alles zie je de laatste paar jaar in houten vorm verschijnen. Ook op gebied van mode is hout helemaal in. Want terwijl de technologie steeds verder vooruit gaat, zie je steeds meer ontwerpers gebruik maken van traditionele en eenvoudigere ontwerpen en materialen. Niet alleen is hout ecologisch verantwoord, het gebruik ervan geeft een product ook nog eens een tijdloze uitstraling. Iets wat goed zichtbaar is bij de horloges van Xclusivewood.nl, een Nederlands bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van houten accessoires van hoge kwaliteit. Wij testten de Houten Horloge Vivid, een mooi klokje gemaakt van esdoornhout.

xclusive-wood-vivid

Houten horloges: populairder dan ooit

Sommige mensen houden van horloges, anderen hebben er niets mee. Zo ook mijn vriendin bijvoorbeeld, die maar niets moet hebben van zo’n zwaar ding om haar pols. Een houten horloge biedt in zo’n geval uitkomst, want in tegenstelling tot het gebruik maken van zwaar metaal, weegt hout vrijwel niets, wat weer enorm bijdraagt aan het draagcomfort. Het merk heeft twee varianten van de houten horloges te koop: de Raven en Vivid, voorzien van een respectievelijk donkere en lichte behuizing en wijzerplaat.

212987299Het Xclusivewood Vidid horloge wordt geleverd in een chique houten doosje waarin het horloge op een mooi kussentje wordt gepresenteerd. Genoeg bescherming dus voor een veilige verzending én een mooie opslagplek, iets waar een aantal gadgetfabrikanten nog geregeld de plank misslaan. Het horloge zelf is overigens prachtig en ziet er in vergelijking met veel andere houten horloges erg mooi afgewerkt uit. Met een diameter van 45mm is hij geschikt voor vrijwel iedere man en aangezien hij ook spatwaterdicht is hoef je niet bang te zijn voor een kapot horloge als je je handen staat te wassen.

Het horloge heeft een mooie sluiting die gemakkelijk dicht gaat en solide aanvoelt zodra hij eenmaal vastzit. Toch een fijn idee als je er de hele dag mee rondloopt. Een klein nadeel was het verstellen van het bandje, iets wat gemakkelijk zou moeten lukken met de meegeleverde schroevendraaiertjes, maar meer moeite kostte dan gedacht en gehoopt omdat de schroefjes niet goed meedraaide. Eenmaal op maat gemaakt is het een prachtig klokje die bij veel outfits te dragen is.

Perfect voor de trendy man

Kortom: over het Vivid horloge zijn we zeer te spreken. Bijzonder van design, een goed draagcomfort en perfect voor mannen die op zoek zijn naar een trendy horloge die helemaal van deze tijd is. Koop je een horloge van Xclusivewood? Dan draag je ook nog eens bij aan een beter milieu. In samenwerking met Trees for the Future planten zij namelijk voor alle accessoires die ze verkopen een nieuwe boom. Meer over deze organisatie en hun acties lees je hier.