Samsung DeX desktop dock voor de nieuwe Galaxy S8

Samsung heeft een aantal interessante producten gepresenteerd die nauw samen zullen gaan werken met de nieuwe Galaxy S8. Een van de gadgets is een heuse desktop-dock, die als DeX door het leven zal gaan.

“Ook is het mogelijk om draadloos verbinding te maken met een muis en toetsenbord, zodat de telefoon omgetoverd kan worden tot een Android computer”

DeX stelt gebruikers in staat de Galaxy S8 – en zeer waarschijnlijk ook andere nieuwe Samsung apparaten – met een kabel te verbinden aan een monitor. Ook is het mogelijk om draadloos verbinding te maken met een muis en toetsenbord, zodat de telefoon omgetoverd kan worden tot een Android computer. De DeX heeft twee usb 2.0-poorten en een ethernet-aansluiting. Daarnaast zit er een ventilator in de behuizing voor koeling van de S8. De DeX krijgt een kostenplaatje van 149 euro en is vanaf deze maand te koop.

Een andere accessoire voor de Galaxy S8 is de nieuwe versie van de VR-headset Gear VR, die nu ook met een controller wordt geleverd. De controller beschikt over een touchpad en een trigger, evenals diverse bedieningsknoppen voor andere features. Ook komt Samsung met de Gear 360, een 360-gradencamera met twee 8,4 MP-camera’s met fisheye lenzen die goed zijn voor 15MP foto’s of 4K filmresolutie. De camera zal je zo’n 250 euro gaan kosten.