Een goede scheerbeurt vereist aandacht. ‘s Ochtends vroeg snel een natte scheermes over je stoppelbaard halen klinkt misschien makkelijk (en dat is het ook), maar wie echt een glad scheerresultaat voor ogen heeft kan er beter gewoon even goed te tijd voor nemen, hoe vervelend het ook is. Wil je ook nog eens echt in stijl aan je scheerbeurt beginnen, dan doe je er misschien goed aan een chique scheerset van Edwin Jagger aan te schaffen. Ook wij testten een scheerset van een van de wereldmarktleiders op het gebied van scheermessen en scheerkwasten. Of we er over te spreken zijn? Hell yeah!

jaggerAllereerst wat informatie over het merk zelf. Edwin Jagger werd opgericht in 1988. Het familiebedrijf groeide in twee decennia uit tot een van de grootste fabrikanten van scheermessen. Aan de hand van het design staat oprichter Neil Jagger, die elke scheermes, -set en -kwast persoonlijk ontwerpt. Scheren op een traditionele Britse manier combineren met duurzaamheid en vakmanschap, dat is waar Edwin Jagger voor staat.

De scheerset die wij mochten testen was de Edwin Jagger Nikkel scheerset van ManAndShaving.nl: een stijlvolle scheerset die bestaat uit drie delen: een scheerkwast van 100% dashaar, een fijn in de hand liggende scheermes en een mooie houder. Over onze ervaringen kunnen we kort zijn: Het dashaar voelt enorm zacht aan de op huid en maakt het inschuimen een fijne bezigheid. Over het scheren zelf valt ook niets te klagen: de scheermes ligt prima in de hand en het mes is geschikt voor Gilette Mach3 mesjes. De set die wij uitprobeerden is vrij ‘basic’ en kost €85,50, maar mocht je het nóg stijlvoller willen, dan is er zat variatie mogelijk – uiteraard tegen een hoger prijskaartje.

Ons oordeel? De Edwin Jagger Nikkel scheerset is vrij prijzig, maar door de hoge kwaliteit en het luxe design wordt die prijs prima verantwoord.