Toegang tot de vetste muziek met de Tiny Audio Wide DAB+ Radio

Hoeveel mensen maken er thuis nou nog gebruik van een radio? Het geluid van een standaard FM-radio is niet geweldig, wat voor mij betekent dat ik alleen de radio aanzet op mijn portable apparaatje dat ik in de douche heb hangen. En dat is zonde, want de vele radiozenders beschikken toch over leuke content die je mist als je alleen maar door je Spotify-kanalen aan het zappen bent. Een product als de Tiny Audio Wide DAB+ Internetradio biedt daarin uitkomst, want niet alleen ziet hij er erg goed uit, hij is ook nog eens bijzonder functioneel.

“De Tiny Audio geeft je toegang tot internetradio via WiFi of Ethernet met méér dan 20.000 radiozender”

De Tiny Audio is een enorm multifunctionele radio. Zo stream je gemakkelijk via Bluetooth je eigen muziek vanaf je smartphone of tablet naar de krachtige speakers, of heb je via Spotify Connect toegang tot oneindig veel nummers die je rechtstreeks van de servers van Spotify kan streamen. Je hoeft dus niet – onderwets – je MP3’tjes te downloaden en deze op je iPhone te uploaden. Maar wat misschien nog wel het allermooiste is aan de Tiny Audio? De beschikking over DAB+ Internetradio, waarmee je via internetradio naar meer dan 20.000 radiozenders van over de hele wereld luisteren.

DAB+ Internetradio

Je hoort steeds vaker over zogenaamde DAB+ radio’s, maar wat is dat nou precies? Allereerst is het aanbod van landelijke radiostations bij DAB+ veel groter dan op FM. Via de FM-band kun je vier publieke stations ontvangen (vijf in de vier grote steden) en afhankelijk van waar je woont, maximaal negen commerciële. Als je DAB+ tot je beschikking hebt, worden dat er al snel vele tientallen zenders. Daarnaast is de dekking van DAB+ veel groter dan dat van reguliere radio en is het geluid veel helderder. Met de Tiny Audio ben je dus voorbereid op de toekomst van radio!

stero2

Knap ontwerp

Je kan ervan zeggen wat je wilt, maar ondanks de naam Tiny Audio, is er niets Tiny’s aan bij dit apparaat. De internetradio is namelijk bijna 35 centimeter breed en 14 centimeter hoog. Best een apparaatje om neer te zetten dus, maar dat is bij deze toffe gadget helemaal niet vervelend. Dankzij het opvallende design met notenhouten behuizing en kleurendisplay is dit namelijk een prachtige toevoeging aan je interieur. Niets geen lelijke, oudbollige installaties: gewoon een chique apparaat zoals deze waar je de plank absoluut niet mee mis slaat.

“Dankzij het opvallende design met notenhouten behuizing en kleurendisplay is dit namelijk een prachtige toevoeging aan je interieur”

De mini-installatie beschikt over tal van features om hem een mooi plekje in je woning te geven. Zo speel je dankzij de stereo speakers en ingebouwde subwoofer geweldig geluid af. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van 2×2,5 inch luidsprekers en een 4,5inch woofer. Via het 2,8 inch kleurendisplay maak je gemakkelijk een keuze voor je gewenste applicatie, of zie je wel nummer er momenteel aan het afspelen is. Voor de connectiviteit maakt het apparaat overigens gebruik van Wifi 802.11b/g/n support, WEP, WPA en WPA2.

Smartphone support

Mocht je liever geen gebruik maken van de afstandsbediening, maar zit je wel – zoals ik – continue met je smartphone in je hand? Zoek dan in de Appstore of Google Play Store naar Undok App. Un tegenstelling tot de normale afstandsbediening hoef je er met de app bijvoorbeeld niet voor te zorgen dat je hem naar het apparaat mikt. Zo kan je de radio ook bedienen vanaf andere ruimtes en kies je gemakkelijk de bron van je geluid. Wil je Spotify streamen? Dan kies je bijvoorbeeld voor Spotify Connect.

Kortom: de Tiny Audio Wide DAB+ Internetradio is een prachtige toevoeging in iedere woning. Met toegang tot ruim 20.000 radiozenders, het streamen van muziek via Spotify Connect, Bluetooth functionaliteiten en de combinatie hiervan met een prachtig design en handige controls zorgen ervoor dat wij in ieder geval helemaal om zijn. Dit apparaat verdient in ieder geval hier op kantoor een mooie plek! Het apparaat kost je 399,-.