Tuesday Gadget Round-up: Mountie, Razer Forge TV & more!

Guys love gadgets. Of het nu gaat om stoere survival gear of nieuwe elektronische speeltjes, zodra we wat extra geld te besteden hebben gaan die flappen het liefst linea recta naar de Media Markt of andere gadget stores. Omdat we hier op de redactie van GuyTalk van mening zijn dat íedere man wel een aantal toffe gadgets in zijn bezit moet hebben, beginnen we deze week met de allereerste Tuesday Gadget Round-up. Vanaf deze week krijg je van ons iedere week een dikke lijst gadgets voorgeschoteld. Dus, ga er even lekker voor zitten en probeer vooral je hand op de knip te houden. Of niet, natuurlijk.

Mountie – €21,50

Mounty

Soms vereist je laptop je complete focus, maar wil je eigenlijk ook meteen wat opzoeken op je telefoon of tablet. De designers van Ten One Design hebben Mountie ontworpen, een handig klipje waardoor je niet meer hoeft te kiezen tussen je twee schermen. Klik je phone of tablet gewoon vast aan het zijkant van je scherm en voilà. Multitasken anno 2015!

Abominable F-Bom Goggles – €215,50

Abom-Goggles-Fog

Het wintersportseizoen breekt weer aan. Als fervent skiër of snowboarder weet je dat het enorm vervelend is wanneer je bril beslaat. De Abominable F-bom Goggles lost dat probleem op dankzij de zogenaamde Klair technologie. Tussen de twee glazen van de bril is namelijk een soort warmtegeleidende folie geplaatst, zodat de glazen nooit beslaan. De batterij gaat ongeveer zeven uur mee, genoeg om flink wat blauwe plekken op de piste te kweken dus.

GoPro PowerPole – €86,-

GoPro-PowerPole

Er zijn inmiddels al tientallen accessoires op de markt gebracht voor de GoPro-apparaten, waaronder ook erg veel selfiestick-achtige mounts. Toch doet deze PowerPole iets compleet anders en beters dan de traditionele sticks. In de pole is namelijk een 5.200 mAh batterij verwerkt. Ter vergelijking: dit is krachtvoor voor ongeveer 4,5 GoPro batterijen. Door gebruik te maken van de PowerPole verleng je het gebruik dus met ongeveer acht uur, zodat je nooit meer midden in je avontuur de accu hoeft te vervangen. Ook leuk: de PowerPole heeft ook nog eens twee USB-poorten, zodat je ook je iPhone of andere gadgets op kunt laten terwijl je in de skilift staat te wachten.

Razer Forge TV – €86,-

razer-forge-tv

Hoe lang gaat het nog duren voordat mobile games de consolemarkt overnemen? Als het aan Razer ligt, niet lang meer. De Razer Forge TV ondersteunt Android TV, Googlecast en alle apps uit de Google Play Store. De Android spelcomputer krijgt zijn power uit de quad-core Snapdragon 805 processor en het beeld wordt aangedreven via de Adreno 420 GPU. De controller werkt via Bluetooth 4.1 en dankzij de Cortex: Stream technologie kan je zelfs PC games streamen naar de tv in je woonkamer.

Ampy Energy Capturing Device – €80,-

Ampy

Terwijl je actief beweegt verbruik je soms enorm veel energie. Energie die vaak verloren gaat, want met de bewegingen die je dagelijks maakt zou je zo je telefoon van power kunnen voorzien. Dat is dan ook precies wat Ampy doet. Deze band, die je bijvoorbeeld om je been kunt vastmaken, beschikt over een 1000 mAh batterij die opgeladen wordt door middel van kinetische energie. Zo raakt je telefoon tijdens het hardlopen of fietsen dus nooit meer leeg en heb je genoeg juice bij je om je favoriete gadgets van power te voorzien, waar je ook bent, zonder stopcontact. Hebben!