Vijf tips van Richard Branson om dingen gedaan te krijgen

Soms wil even helemaal niets lukken. Je hoofd zit vol met geldzaken, werk, relatieproblemen of een thuissituatie die niet helemaal in orde is. Richard Branson, de steenrijke oprichter van het bedrijf Virgin, heeft op de website van zijn bedrijf vijf tips gegeven om dingen gedaan te krijgen, ondanks negatieve invloeden van buitenaf. “Soms lijkt het alsof er niet genoeg uren in een dag zitten. Maar dan besef ik me dat iedereen op de planeet maar 24 uur heeft, of het nu President Obama, de paus of Beyoncé is.”

Tip #1: Begin elke dag met een schone lei

“Ik begin iedere dag met een schone lei. Als ik verstrikt raak in de dingen die ik gisteren gedaan heb of teveel focus heb op het verleden, kan het moeilijk zijn om verder te gaan en toekomstige doelen te bereiken. Ik begin elke dag door vroeg wakker te worden, even naar buiten te gaan, de geur van de natuur op te snuiven en even te gaan sporten. Tennissen, kytesurfen, fietsen of simpelweg even wandelen geeft mij energie voor de dag die voor je staat.”

Tip #2: Schrijf dingen op

“Wat is beter dan nadenken met intentie? Schrijf dingen op. Notities maken is een van mijn favoriete bezigheden. Ik zou je niet kunnen vertellen waar ik nu zou zijn als ik de meeste van mijn ideeën niet had opgeschreven. Het maakt niet uit hoe groot, klein, eenvoudig of complex een idee is, maak er een notitie van. Het wordt steeds gemakkelijker om je intenties om te zetten in bruikbare en meetbare doelen zodra je ze opschrijft. En man, wat is het leuk om ze af te strepen zodra ze voltooid zijn.”

Tip #3: Gebruik je tijd verstandig

“Ik ben altijd op reis, dus om ervoor te zorgen dat ik mijn tijd optimaal benut, gebruik ik mijn reistijd als vergadertijd. Als het lukt heb ik lopende meetings, soms kom ik zelfs met een persoonlijke uitdaging door mezelf een plan te laten verzinnen in de tijd die ik nodig heb om naar de volgende meeting te gaan. Nogmaals: je hebt maar 24 uur. Gebruik ze verstandig”

Tip #4: Denk vooruit

Intentie is per definitie iets wat slaat op de toekomst. We kunnen het verleden niet veranderen, dus sta daar niet te lang bij stil. De sleutel tot productiviteit is vooruit denken.

Maak het leuk

Zoals het spreekwoord luidt, vliegt de tijd als je het naar je zin hebt. Zorg er alleen wel voor dat je niet té veel plezier hebt. Wacht, is dat zelfs mogelijk?