Whisky liefhebbers organiseren bijzonder eigen whisky festival

Op zaterdag 29 september is het eerste Dutch Whisky Festival in de Stadsvilla Sonsbeek in Arnhem. Bijzonder is de opzet: een groot deel van de whisky’s zijn uit het luxere segment en zeldzame historische bottelingen. In totaal zijn meer dan 1.000 whisky’s, waaronder 500 oude en zeldzame, te proeven. De bekende whiskyliefhebbers Arno Borsboom, Jeroen Koetsier en Michiel Wigman namen het initiatief.

De Arnhemmers Borsboom en Koetsier constateerden dat het aanbod op de whiskyfestivals elders in het land steeds minder aansluit op de behoefte van de meer ervaren whiskyliefhebbers. Die daardoor steeds meer wegblijven van festivals. En ondanks de sterk toegenomen populariteit van whiskyfestivals in de Randstad, was er nog steeds geen festival van formaat in Gelderland en omgeving.

Voor Borsboom en Koetsier reden genoeg om te besluiten zelf dan maar dat festival te organiseren. Hiervoor riepen ze de hulp in van hun vriend en whiskypersoonlijkheid Michiel Wigman, en het Dutch Whisky Festival was geboren. Vanwege de goede bereikbaarheid met OV en auto kozen ze voor Arnhem als locatie van het evenement.

Volgens de heren is het een festival voor de echte liefhebbers: een lange aaneengesloten sessie in een ontspannen sfeer, en uiteraard met een groter aanbod van oude en speciale whisky’s. Dat wil overigens niet zeggen dat er voor de minder ervaren whiskyliefhebber niet te genieten valt: er is bewust gekozen voor een niet te exclusief evenement, met een voldoende breed aanbod.

De gelimiteerde toegangskaarten zijn verkrijgbaar via dutchwhiskyfestival.nl en kosten € 50 per stuk. Daarvoor krijgt de whiskyliefhebber toegang tot het festival (van 12 – 19 uur), een proefglas, 2 drankjes aan de bar, voor € 25 aan festivalmunten om whisky’s te proeven als die niet gratis zijn, de mogelijkheid tot het volgen van masterclasses, en een kortingsvoucher van € 25 voor de whiskyveiling van Catawiki.