Wie is de Mol? Het bordspel

Op 20 maart werd het dan eindelijk duidelijk: Susan Visser was de Mol in het tv-programma Wie is de Mol? 2014. Elk jaar trekt de populaire serie honderden duizenden kijkers en ook dit jaar stonden de Twitterfeeds en Facebook-walls bomvol met theorieën over wie de Mol zou zijn. Niet zo gek, want ‘Wie is de Mol?’ hoort ook gewoon standaard op iedereen zijn watchlist te staan.

Inmiddels is het programma alweer van de buis en zullen we dus een jaar moeten wachten tot de volgende kandidaten de wereld door zullen reizen in de zoektocht naar de nieuwe Mol. Om dat jaar toch een beetje in ‘Mollenstijl’ en vol mollenstreken door te komen, is het ‘Wie is de Mol? Bordspel’ uitgebracht, waarmee je met een groep vrienden je eigen Wie is de Mol avontuur tegemoet kan gaan.

widm_achterkantIn het bordspel moeten 3 tot 6 spelers binnen 45 minuten een 8-letterig woord proberen te raden. Dit doen ze door middel van het goed beantwoorden van bepaalde vragen, waarmee ze letters kunnen verdienen. Er is echter een klein probleempje: één van de spelers is de Mol en weet het woord. Hij moet ervoor zorgen dat het woord niet geraden wordt en probeert het spel te saboteren. Dit kan de Mol bijvoorbeeld doen door foute antwoorden te opperen of stemmingen te beïnvloeden. Echte mollenstreken dus, zoals je ze ook op tv zou zien. Heb jij de perfecte pokerface als mol, of herken je de streken van je maten? Wanneer de spelers aan het einde van het spel het woord niet hebben geraden, heeft de Mol gewonnen. Doen ze dit wel, dan worden de punten opgeteld en komt er een winnaar naar voren.

Hier op de redactie van GuyTalk.nl hebben we het spel al meerdere keren uitvoerig gespeeld en we kunnen er kort over zijn: Als je fan bent van ‘Wie is de Mol?’, dan moet je dit bordspel een keer spelen. Het is gewoon erg tof om te zien hoe jij en je vrienden elkaar proberen te doorgronden en het soms compleet mis hebben bij het beschuldigen van hun ‘Mol’. Het spel doet af en toe wat denken aan het net zo leuke ‘De Weervolven van Wakkerdam’, waar je als Wolf het spel moet saboteren om de ‘good-guys’ te verslaan. Ons advies? Kopen! Het spel is voor €24,99 te koop op Bol.com

Geef een reactie