Zeldzame 70-jarige Glenlivet verkocht voor 48.000 euro

Een zeldzame 70-jarige fles Glenlivet is in Glasgow in augustus verkocht voor £ 43,800, omgerekend zo’n 48.000 euro. Daarbij overtrof het de verwachting van een opbrengst van ongeveer 35.000 euro.

De privécollectie Glenlivet 1943, gebotteld door de onafhankelijke bottelaar Gordon & MacPhail , was volledig gerijpt in een Europees eik Sherry vat, geplaatst door John Urquhart, de eerste generatie Gordon & MacPhail-eigenaar.

42 flessen

De whisky is een van de slechts 42 flessen gevuld uit het vat en wordt gebotteld in een glazen karaf met geblazen glas. De fles werd verkocht door de in Glasgow gevestigde veilingmeester McTear’s aan een onbekende verzamelaar uit China, die persoonlijk naar Schotland reisde om de veiling bij te wonen.

McTear’s whisky-expert Graeme Maxwell zei: ‘De privécollectie Glenlivet 1943 wordt vereerd onder whiskykenners en we waren verheugd dat het zo’n goed bedrag opbracht. (…) We hebben in de loop van de jaren een aantal uitzonderlijke flessen bij McTear’s door de deuren zien komen en er is geen twijfel dat dit een van de meest prachtige whisky’s is die we hebben mogen veilen.’

McTear’s Rare & Collectable

Andere whisky’s die werden verkocht als onderdeel van McTear’s Rare & Collectable Whiskey Auction, waren een fles Macallan Nicol’s Nectar, die voor 7.100 euro werd verkocht, en een botteling van single cask uit Ardbeg 1976, die voor 4.000 euro van eigenaar wisselde.